Ah oh: sneeuw maakt plaats voor harde wind en wisselvallig weer

weer

Het lenteweer blijft nog even uit

Hoewel het vorige week nog sneeuwde, maken de witte vlokken deze week plaats voor harde windstoten en wisselvallig weer. Het lenteweer waar we zo op hoopten blijft hierdoor helaas nog even uit. We kunnen deze week te maken krijgen met wisselende temperaturen, neerslag, maar wel met een beetje zon, zo meldt Weerplaza.

Maandag

Hoewel de maandag in het teken staat van windstoten, brengen deze wel erg zachte lucht met zich mee. Dit betekent dat de temperaturen op maandag kunnen oplopen tot zo’n 15 graden. Toch ruilen we die windstoten liever in voor wat zon, toch? Helaas hoeven we daar maandag nog niet op te rekenen. Boven land is de wind vrij krachtig, waardoor er in het noorden en het noordwesten windstoten van zo’n 85 km/uur kunnen voorkomen. Maar ook open gebieden en gebieden aan zee kunnen te maken krijgen met harde windstoten. Houd hier dus rekening mee!

Dinsdag

Dinsdag draait de wind een beetje en kunnen we wat lagere temperaturen verwachten. Overdag wordt het zo’n 5 tot 7 graden. In het noorden blijft het hard waaien. Op de Wadden kan het zelfs eventjes gaan stormen met windvlagen van zo’n 90 tot 100 km/uur. In het zuiden zijn de windstoten wat minder heftig, en neemt de wind later in de middag geleidelijk af. Qua buien kunnen er in de middag en avond enkele buien vallen met natte sneeuw of hagel.

Woensdag

En dat deze week vol met verrassingen zit, bewijst de nacht van dinsdag op woensdag. Er is namelijk een kans dat het dinsdagnacht gaat vriezen. Woensdag overdag ligt de temperatuur zo rond de 7 graden. De wind zakt langzaam af en maakt plaats voor perioden met zon. Wel is er een kans dat er lokaal aan het begin van de dag enkele buien kunnen vallen, maar verder blijft het op de meeste plaatsen droog.

Weekend

Donderdag en vrijdag kunnen we wederom rekenen op wisselvallig weer met kans op regen. Wel voert de wind weer wat zachte lucht aan, waardoor de temperaturen oplopen. In het weekend wordt het weer ook wat zachter, maar vallen er door heel het land regenbuien.

Lees ook: Veel ophef over opmerking Hugo de Jonge tijdens woonprotest

Bron: NU.nl | Beeld: Pexels