Aha: dít gebeurt er met de overgebleven baksels in Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt

En nee, ze belanden – gelukkig – niet in de prullenbak

Het elfde seizoen van het populaire Heel Holland Bakt is alweer in volle gang. Zoals in elk seizoen worden er weer volop taarten, cakes, koekjes en andere creaties gebakken. Maar wat gebeurt er nou met die overgebleven baksels nadat de juryleden hier hun oordeel over hebben geveld? 

Meenemen

Liefhebbers van Heel Holland Bakt hebben meermaals laten weten zich één ding af te vragen: wat gebeurt er met al die heerlijke baksels die overblijven nadat Janny en Robèrt hun commentaar erop hebben gegeven? Aangezien zij vaak slechts één of twee happen nemen van elke creatie, moet er namelijk een hele hoop overblijven. Belandt al dat lekkers daarna simpelweg in de prullenbak? Gelukkig niet, want dat zou natuurlijk enorm zonde zijn. Het programma heeft een betere bestemming gevonden voor alle lekkernijen die overblijven.

Het programma verzekert via Twitter dat als er nog baksels over zijn, deze worden meegegeven aan de crewleden en deelnemers om mee naar huis te nemen. Kijkers die zich zorgen maken over verspilling, kunnen dus weer opgelucht ademhalen.

Jurymoment

Of er veel is om mee naar huis te nemen, is echter niet altijd gegarandeerd. Op locatie wordt er namelijk ook al rijkelijk geproefd van alle creaties. Wanneer de deelnemers vol trots hun baksel naar de jury brengen, hebben ze hier zelf natuurlijk nog geen enkele hap van genomen. Natuurlijk zijn de bakkers – na al die inspanningen – zelf ook razend benieuwd naar de smaak van hun creaties. Als de jury haar oordeel heeft geveld, is het moment daar: de bakkers proeven niet alleen hun eigen baksels, maar ook die van hun medekandidaten. En ook de crew van het programma eet geregeld een hapje mee. Staat er toevallig nog een vacature open?

Lees ook: Tandpasta op je kleding gemorst? Zo verwijder je de vlek

Bron: Libelle | Beeld: NL Beeld

Array