Aha! Dit is het beste moment om je vakantie te boeken

vakantie boeken

Zo bespaar je een hoop centen.

De zomer staat voor de deur, dus grote kans dat je al volop plannen aan het maken bent voor je vakantie. Maar wat is nu het juiste moment om te boeken? Kies je voor een lastminute deal, of is vroegboekkorting toch een betere optie? Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje.

Lastminute

De vakanties die voor scherpe prijzen te boeken zijn, zijn vaak overgebleven of geannuleerde reizen die opnieuw de verkoop ingaan. Het voordeel is dat de prijzen vaak laag liggen, omdat reisorganisaties graag alsnog deze vakanties willen verkopen. Het nadeel is dat er geen garanties zijn: er is niet te voorspellen welke vakanties lastminute nog beschikbaar zullen komen. Een gokje dus.

Natuurlijk is het ook afhankelijk van hoe flexibel je zelf bent. Moet je op je werk al vroeg aangeven wanneer je vakantie wilt, of ben je gebonden aan schoolvakanties? Dat zijn belangrijke dingen om in overweging te nemen. Als je moet schuiven in data voor de beste deal moet je agenda dat natuurlijk ook toelaten.

Vroegboekkorting

Als je ver van tevoren een vakantie boekt, kun je vaak gebruik maken van vroegboekkorting. Meestal zijn de beste deals te vinden voor losse vliegtickets of een compleet verzorgde vakantie. Hoe lang je wacht, hoe meer de prijzen omhoog zullen gaan.

Dus wil je graag naar een populaire vakantiebestemming? Dan is vroegboekkorting vaak de beste optie. Hoe later je boekt, hoe hoger de prijzen. En gokken op een lastminute deal voor een populaire bestemming biedt minder kansen.

Ook als je een specifieke bestemming in gedachten hebt, kan het slim zijn om het zekere voor het onzekere te nemen. Wie weet zijn er geen tickets of accommodaties beschikbaar op het laatste moment, of valt het niet binnen je budget. Daarnaast kan het zijn dat je gewenste comfort niet meer beschikbaar is. Dan zal je de vakantie waar je je zinnen op had gezet moeten veranderen, en daar wordt natuurlijk niemand blij van.

Lees ook: Zoveel geld kun jij per jaar besparen met LED-lampen

Bron: Max Vakantieman, Margriet | Beeld: Pexels