Aha: dit moet je zelf betalen bij deelname aan een klusprogramma

klusprogramma

Spoiler: het is niet gratis!

Klusprogramma’s; we smullen ervan. We raken dan ook niet uitgekeken op Kopen zonder Kijken, Help, mijn man is Klusser!, VTWonen en natuurlijk Eigen Huis en Tuin. Maar wat kost het eigenlijk om mee te doen aan zo’n programma? Wij hebben het antwoord. 

Eigen Huis en Tuin & VTWonen

Hoewel we denken dat het kostenplaatje tijdens een deelname aan een klusprogramma waarschijnlijk niet heel hoog is, is dat zeker een fabeltje wat we onszelf aanpraten. Als je mee wil doen aan een klusprogramma moet je namelijk best een hoog bedrag betalen. Natuurlijk verschillen die bedragen per programma, wat logisch is. Zo betaal je bij het populaire klusprogramma Eigen Huis en Tuin bijvoorbeeld veertig procent van de verbouwing zelf. In het inschrijfformulier wordt er daarom meteen al gevraagd wat je budget is.

Ook bij VTWonen werkt dat ongeveer zo. Echter verschillen de kosten in dit programma wel per situatie. Hierdoor wordt er elke aflevering aan de kandidaten gevraagd wat voor bedrag zij zelf bij willen leggen, zodat het programma daar rekening mee kan houden. Zo kom je dus nooit voor verrassingen te staan!

Help, mijn man is Klusser!

Het klusprogramma Help, mijn man is Klusser! heeft hierbij wel een grote uitzondering. Doordat de deelnemers in dit programma waarschijnlijk al een hoop geld kwijt zijn aan de langdurige verbouwing, hoeven zij dus hoogstwaarschijnlijk een lager bedrag te betalen. Daarnaast legt presentator Luuk Ikkink uit dat het format ook heel erg anders is: “De spullen die het programma gebruikt zijn niet helemaal plat gesponsord.”

Kopen zonder Kijken

Natuurlijk is Kopen zonder Kijken ook eentje die we even moeten bespreken. Ook is dit format weer heel anders dan de bovenstaande klusprogramma’s. In dit programma zijn de kosten van de nieuwe verbouwing van het nieuw gekochte huis volledig voor de deelnemers. Een voordeel hiervan is wel dat de verbouwing altijd binnen het budget van de deelnemers valt, zodat zij aan het einde van de rit geen extra kosten moeten betalen.

En hoewel er bij Help, mijn man is Klusser! bijna geen gesponsorde spullen worden gebruikt, is dat bij Kopen zonder Kijken wel het geval. Hierdoor kunnen de deelnemers korting krijgen door de sponsoren, wat wel weer lekker is voor je portemonnee. Eén ding is in ieder geval zeker: deelnemen aan een klusprogramma is zeker niet gratis!

Lees ook: Hebben: Lidl verkoopt ijs dat lijkt op Ben & Jerry’s voor een prikkie

Bron: Dingen Voor Vrouwen | Beeld: Pixabay