Aha! Dit waren de mysterieuze lichtjes in de lucht van afgelopen weekend

satellieten

En nee, het waren geen ufo’s

Wie zaterdag op zondagnacht naar de lucht keek zal misschien raar op hebben gekeken. Er waren namelijk vreemde lichtjes te zien en op social media werd volop gespeculeerd over wat dit precies kon zijn. Inmiddels weten we wat de oorzaak is.

Sterren

Op Twitter werd flink gediscussieerd over wat de lichtjes precies konden zijn. Sommigen dachten dat het vallende sterren waren, maar anderen waren er stellig van overtuigd dat het absoluut geen sterren waren. De lichtjes schenen precies in één lijn en ook nog eens feller dan de meeste sterren. Vooral in Brabant waren ze goed te zien.

Satellieten

Uiteindelijk werd duidelijk dat het niet om vallende sterren, ufo’s of buitenaards leven gaat, maar om de satellieten van multimiljardair Elon Musk. De Tesla-magnaat heeft door zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX een aantal satellieten laten lanceren. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk meer dan 12.000 satellieten de lucht in worden geschoten, dus de kans is groot dat we nog meer ‘lampjes’ kunnen gaan zien in de lucht. Het project heet ‘Starlink’ en eens in de zoveel tijd worden de apparaten dus de lucht in geschoten. Ze waren dit weekend overigens op meerdere plekken in de wereld te zien.

Ook in Venetië waren de satellieten goed zichtbaar.

En ook tijdens de barbecue kon je de lichtjes goed spotten.

Maar waarom worden al die satellieten nou de lucht in geschoten? Het is de bedoeling dat de satellieten de aarde omringen om een sneller WiFi-signaal te regelen.

Lees ook: Mensen met deze sterrenbeelden hebben een lang en gelukkig huwelijk

Bron: Metronieuws | Beeld: Twitter, Pexels