Aha: zo lang (of kort) douchen we tegenwoordig gemiddeld

douchen

We douchen een stuk korter dan eerst

Met de hoge gasprijzen van tegenwoordig, proberen we te besparen waar mogelijk. Een van die punten is korter douchen. Lekker lang onder de warme douche staan is er dan ook niet meer bij, en dat is te zien in de cijfers. Nederlanders douchen tegenwoordig gemiddeld namelijk een stuk korter.

Douchegewoontes

In 2020 werd er voor het laatst onderzoek gedaan naar de douchegewoontes van Nederlanders. Toen bleek uit onderzoek van I&O Research dat we gemiddeld zo’n 7,1 minuut onder de douche stonden. De een staat er natuurlijk iets langer onder, de ander iets korter, daarom is het een gemiddelde. Maar met de nieuwe gasprijzen, is hier verandering ingekomen. Uit nieuw onderzoek staan we namelijk nóg korter onder de douche.

Nog korter

Twee jaar geleden konden we nog iets meer dan 7 minuten genieten van een warme douche. Inmiddels is dat een stukje korter geworden. Tegenwoordig staan Nederlanders er gemiddeld nog maar 6,6 minuten onder. Een halve minuut minder dus, dan twee jaar terug.

Twee redenen

Waarom we minder lang douchen? Dat heeft twee redenen. Uiteraard spelen de hoge gasprijzen een belangrijke rol. Door minder lang te douchen, bespaar je simpelweg geld. Dat is echter niet de enige reden. Duurzaamheid is namelijk ook een thema dat veel speelt, voornamelijk onder jongeren. Korter douchen zou beter zijn voor het milieu, omdat minder gas verbruiken ook beter is voor het milieu.

Lees ook: Kun je beter ’s ochtends of ’s avonds douchen?

Bron: Fem Fem | Beeld: Pexels