Albert Heijn komt met speciale kluizen voor pakketten

kluizen

We kunnen straks makkelijker pakjes ophalen en retourneren

Albert Heijn heeft de handen ineengeslagen met bol.com en de bezorgdienst Budbee. De drie bedrijven gaan samenwerken om ervoor te zorgen dat we in de toekomst makkelijker pakjes kunnen ophalen en terugsturen.

Afhaalpunten vervangen

De oplossing die Albert Heijn, bol.com en Budbee hebben voor de pakjesdrukte, is het plaatsen van pakketkluizen. In 700 grote AH-winkels komen zulke kluizen. Klanten kunnen daar hun bol.com-pakjes ophalen en terugsturen. De kluizen dienen als vervanging voor de afhaalpunten van bol.com. Die afhaalpunten zijn sinds 2013 in vrijwel elke Albert Heijn te vinden, maar zullen binnenkort dus langzaamaan verdwijnen.

Langzaam uitbreiden

“Klanten ervaren steeds meer het gemak van digitaal. Dat zien we onder meer in het gebruik van de zelfscan en de AH-app, waarin alles digitaal bij elkaar komt. Met de introductie van pakketkluizen wordt het voor grote klanten nog makkelijker een pakketje op te halen of te retourneren”, aldus Marit van Egmond (AH-topvrouw). Vanaf deze week zijn de eerste kluizen al te vinden in vijftien Albert Heijn-filialen, verdeeld over Nederland en België. De komende twee jaar wordt het aantal kluizen langzaam uitgebreid naar zevenhonderd verschillende winkels.

Bericht met code

De kluizen komen in verschillende afmetingen en staan ofwel in, ofwel direct buiten de Albert Heijn-winkels opgesteld. Klanten die hun pakje willen ophalen bij een AH-vestiging, krijgen nadat ze het product besteld hebben een bericht wanneer hun pakje afgeleverd is. Dat bericht bevat een code om de kluis te openen. Daarnaast kunnen pakjes door middel van de kluizen eenvoudig geretourneerd worden.

Lees ook: Inflatie: goederen en diensten zijn bijna 12 procent duurder geworden

Bron: NU.nl | Beeld: Unsplash, Mitchell Luo