Spaarders opgelet: Albert Heijn stopt met het plakken van koopzegels

Albert Heijn koopzegels

Voortaan kunnen koopzegels alleen nog via de app gespaard worden

Fanatieke spaarders van koopzegels bij de Albert Heijn, opgelet. De supermarkt heeft aangekondigd dat ze eind dit jaar stopt met de papieren koopzegels. Klanten kunnen voortaan de koopzegels digitaal sparen via de Albert Heijn-app.

Volle zegelboekjes inleveren

Heb je nog een halfvol zegelboekje in huis? Zorg er dan voor dat je deze voor het einde van het jaar volmaakt, want alleen tot kun je de volle zegelboekjes nog inleveren. Klanten konden voorheen al sparen voor andere acties als glazen of vershoudbakjes via de app. Daar komt nu het spaarprogramma met de koopzegels van de supermarkt bij.

Hoe werkt het?

Klanten die koopzegels bij de boodschappen op rekenen, betalen 10 cent voor iedere euro die ze aan de boodschappen uitgeven. De zegels worden binnenkort niet meer fysiek uitgegeven. De zegels worden op de AH-app bijgeschreven wanneer de klant zijn of haar bonuskaart laat scannen tijdens het boodschappen doen. Heb je een vol zegelboekje gespaard met 490 zegels, ter waarde van 49 euro? Dan krijg je van de supermarkt 52 euro uitbetaald. Een winst van 3 euro per zegelboekje dus!

Waarom digitaal sparen?

De Albert Heijn stapt over op het digitaal sparen omdat het volgens de supermarkt een stuk milieuvriendelijker is. Ook neemt met het digitaal sparen van de koopzegels het besmettingsrisico met het coronavirus af. Voor de medewerkers van de supermarkt is het digitaal sparen ook een stuk veiliger, aangezien ze de zegelboekjes van klanten straks niet meer hoeven aan te raken.

Lees ook: Dit is waarom het superslim is om juist nú koopzegels te gaan sparen!

Bron: AD | Beeld: Tips en Weetjes ©