Ali B en Jeroen Rietbergen snappen niet waarom OM aanklachten niet laat vallen

Ali B Jeroen Rietbergen

‘Verbaasd’ en ‘een harde klap’ zijn woorden die de heren in hun statements gebruiken

Hoewel er gister naar buiten is gekomen dat het OM de aanklachten tegen Marco Borsato heeft laten vallen, werden die van Ali B en Jeroen Rietbergen juist vervolgt. Beide mannen hebben in statements laten weten verbaasd te zijn over deze uitspraak.

Verbaasdheid van Ali B

In de reactie van Ali B op zijn Instagram-account laat hij weten blij te zijn dat een van de vier zaken die tegen hem lopen is geseponeerd. “Ik heb vanaf het begin gezegd dat er geen strafbaar feit is gepleegd. Dat het OM niet tot een algeheel sepot is gekomen, verbaasd mij enorm en lijkt te zijn ingegeven door de druk van de publieke opinie.”

De rapper heeft naar eigen zeggen veertien maanden lang aangedrongen op snelheid en duidelijkheid. In die maanden heeft hij mediationgesprekken gevoerd met de vrouwen die aangifte tegen hem hebben gedaan. Volgens hem lopen deze gesprekken en zijn deze ‘zeer waardevol’. Daarnaast hebben ze door deze gesprekken, het OM verzocht om deze eerst af te wachten. Dat het OM dit dus niet heeft gedaan, verbaasd de rapper.

Zware klap voor Jeroen

Ook Jeroen Rietbergen heeft een reactie gegeven op de uitspraak die is gedaan door het OM. “Ik heb direct toegegeven me schuldig te hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, daarvoor oprechte spijt betuigd, alle consequenties genomen en het afgelopen jaar hard aan mezelf gewerkt”, aldus Rietbergen.

Toch blijft hij volhouden dat hij zich nooit schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten. “Er is nooit sprake geweest van dwang, aanranding of verkrachting. Dat het OM besloten heeft mij toch te vervolgen terwijl er diverse zaken in het onderzoek naar boven zijn gekomen waaruit blijkt dat van dwang geen sprake is geweest, is een heel zware klap en vind ik onbegrijpelijk.”

Martijn Krabbé

Presentator Martijn Krabbé sprak tijdens de uitzending van Jinek afgelopen dinsdag ook over de uitspraak van het OM. “Ik was ook wel opgelucht toen ik het nieuws zag vandaag.” De presentator kaartte daarbij ook aan dat het lang heeft geduurd voordat er een update kwam in de zaak. “Het is nu aan de rechter en daar hoort het ook”, stelde Krabbé.

Lees ook: OM vervolgt Ali B en Jeroen Rietbergen voor zedendelicten

Bron: NU.nl | Beeld: NL Beeld