Ali B reageert voor de tweede keer op beschuldigingen bij The Voice

ali-b

Hij heeft een tweede Instagram-statement naar buiten gebracht

Vanmiddag maakte Tim Hofman in zijn programma BOOS bekend dat er aangifte tegen Ali B gedaan is voor verkrachting. Zojuist heeft Ali B via Instagram voor de tweede keer publiekelijk gereageerd op de beschuldigingen aan zijn adres.

Langlopend onderzoek

Een aantal maanden geleden benoemde Tim Hofman voor het eerst dat hij met zijn team onderzoek ging doen naar misstanden bij talentenjacht The Voice of Holland. Afgelopen zaterdag kwam er veel naar buiten, onder andere dat bandleider Jeroen Rietbergen en coach Ali B beticht werden van seksueel overschrijdend gedrag bij die talentenjacht. Ali B reageerde daar toen op met een statement via Instagram.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ali B (@alibspec)

“Ik ben 100 procent overtuigd van mijn onschuld”, begon hij zijn verklaring. Volgens hem waren de beschuldigingen “niet waar”. Hij zei mee te werken aan onderzoek van de politie en had er vertrouwen in dat een dergelijk onderzoek zijn onschuld zou aantonen.

Aflevering van BOOS

Zaterdag kondigde Tim Hofman aan dat er een aflevering van zijn programma BOOS over de kwestie in de maak was. Die aflevering is vanmiddag om 16:00 op YouTube geplaatst, hoewel veel mensen erop aandrongen dat hij eerder online zou verschijnen.

In de ruim anderhalf uur die de aflevering duurt, komen verschillende slachtoffers aan het woord. Twee daarvan vertellen specifiek over seksueel overschrijdend gedrag van Ali B, waar zij aan onderworpen werden toen ze meededen aan The Voice of Holland. In een geval wordt specifiek genoemd dat het om verkrachting gaat.

Tweede statement

De vrouw in kwestie was achttien jaar oud toen ze een aantal jaar geleden meedeed aan The Voice. Nadat ze haar verhaal gedaan heeft, vertelt ze dat Ali B aan haar heeft toegegeven vaker seks te hebben met kandidaten van de talentenjacht. Volgens haar was hij echter niet bang dat zijn gedrag naar buiten zou worden gebracht. Toen ze hem daarnaar vroeg, zou hij namelijk hebben gezegd “dat niemand haar zou geloven”. Ali B heeft nu voor de tweede keer via Instagram een statement naar buiten gebracht over de situatie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ali B (@alibspec)

In dit tweede statement schrijft Ali B dat hij erbij blijft dat hij “zich nooit schuldig heeft gemaakt aan seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland.” Ook stelt hij nooit enige seksuele relatie met een kandidaat van het programma te hebben gehad of gezocht. Wel erkent hij de afgelopen tien jaar verschillende affaires te hebben gehad.

Vertrouwen in uitspraak van het OM

Wat verderop in zijn verklaring benoemt Ali B dat de situatie volgens hem neigt naar een trial by media. Net als in het eerste statement benoemt hij dat hij onderzoek afwacht. Hij gaat ervan uit dat hij zich daardoor “van deze verdenkingen zal kunnen bevrijden.” Hij besluit zijn verklaring met de mededeling dat hij voorlopig geen verder commentaar zal geven en afwacht wat het OM over de kwestie zegt.

Lees ook: ‘Oud-kandidaat The Voice doet aangifte tegen Ali B’

Bron: NU | Beeld: BrunoPress, Instagram Ali B