Alle liedjes Eurovisie Songfestival 2023 zijn bekend

Eurovisie Songfestival

Het laatste liedje kwam vandaag naar buiten

Nu bijna alle liedjes voor het Eurovisie Songfestival 2023 bekend zijn gemaakt, was het wachten alleen nog op de Georgische Iru. De grote vraag was dan ook: ‘Met welk liedje gaat de zangeres Georgië vertegenwoordigen?’. Donderdag is daar eindelijk gehoor aangegeven, en liet zij de wereld kennis maken met het nummer Echo.

The Voice of Georgia

Dat Iru namens Georgië naar het Songfestival zou gaan, werd al duidelijk gemaakt in begin februari. De zangeres deed namelijk mee aan The Voice of Georgia en won deze ook, wat betekende dat zij linea recta de taak kreeg om haar land te vertegenwoordigen op het Songfestival. Toch blijkt Iru geen vreemde te zijn voor het grote podium. De zangeres won namelijk in 2011 het Junior Songfestival met de meidengroep Candy.

Echo

Ook dit jaar vindt het Songfestival weer in midden mei plaats, waardoor de landen beetje bij beetje hun nummers bekend maakten. Georgië was daarin het laatste land. Met het nummer Echo zal Iru haar land vertegenwoordigen in Liverpool. Benieuwd naar het liedje? Luister ‘m hieronder:

Loreen

Hoewel het Songfestival pas over een paar maanden begint, heeft het publiek wel degelijk al een grote favoriet uitgekozen. Je raadt het vast al: dat is natuurlijk de Zweedse Loreen. De zangeres ging er in 2012 ook al met de winst vandoor. Met de hitsong Euphoria veroverde ze de wereld, waardoor ze natuurlijk de terechte winnares was in dat jaar. Maar nu ze dit jaar ook weer in de startblokken staat om voor de hoofdprijs te gaan, zijn natuurlijk veel fans laaiend enthousiast. Het is dan ook zeker niet gek dat de Zweedse zangeres al een straatlengte voorsprong heeft op haar concurrenten, zo melden de bookmakers.

Nederland stuurt dit jaar Mia Nicolai en Dion Cooper naar het Eurovisie Songfestival. Met hun nummer Burning Daylight bestormen zij het Engelse Songfestival podia in de hoop om hoog te eindigen in de rankings. Wat denk jij?

Lees ook: Onverwacht en emotioneel afscheid in Een Jaar Van Je Leven

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld