Amber Alert voor vermiste Hebe (10) en haar begeleidster

Hebe

Het 10-jarige meisje is samen met haar begeleidster sinds maandagavond niet meer thuisgekomen

De 10-jarige, gehandicapte Hebe is maandag niet meer thuisgekomen. Ze is samen met haar begeleidster vertrokken bij de dagbesteding en sindsdien niet meer gezien. De politie neemt deze vermissing erg serieus en heeft dinsdagochtend een Ambert Alert uitgegeven. De politie doet hiermee een oproep aan iedereen om uit te kijken naar een vermist kind dat in levensgevaar is. Ook Rijkswaterstaat heeft de boodschap op informatiepanelen boven de snelwegen in Zuid-Nederland overgenomen.

Amber Alert

Hebe is meervoudig gehandicapt en heeft de nodige zorg hard nodig, zo meldt de politie. Hierdoor heeft de politie middels een Amber Alert een oproep gedaan om uit te kijken naar het 10-jarige meisje. “We focussen ons in eerste instantie op het kind dat we veilig thuis willen brengen”, laat een woordvoerder weten.

Hebe zat samen met haar begeleidster in een zwarte Kia Picanto met kenteken PR-42-5K en werd voor het laatst gezien bij de Sint Theresiastraat in Raamsdonkveer. Daarna zijn ze in een onbekende richting vertrokken. Hebe draagt een paarse rugtas, een felroze jas en een zwarte rok. Naast haar kleding is Hebe ook te herkennen aan haar loopje. Ze heeft scoliose waardoor ze wankel loopt, met haar voeten naar buiten. Daarnaast is het meisje, naast het maken van geluiden en gebaren en het uitspreken van enkele woorden, non-verbaal.

Zoektocht

Wie de tweede persoon is die is vermist, kan de politie niet zeggen. Het gaat in ieder geval om een vrouw van 26 jaar oud, 1,78 meter lang is, met blond, halflang haar en blauwe ogen. Maandagavond ging er al een bericht rond op Burgernet om uit te kijken naar de vrouw en het meisje. De moeder van Hebe schreef maandagavond op Facebook als gezin in shock te zijn van de vermissing van hun dochter. Familieleden, vrienden en agenten zijn sinds maandag uren aan het zoeken en is er volgens een woordvoerder van de politie ‘een behoorlijk rechercheteam’ op de zaak gezet.

Lees ook: Ruinerwold-zoon over jeugd: ‘Ik werd regelmatig opgesloten in het donker’

Bron: ED, Omroep Brabant | Beeld: Burgernet