Amerikaanse vrouw wint twee keer achter elkaar hoofdprijs met kraslot

kraslot-winnaar

Wat een geluk!

Het is al een kleine kans om de hoofdprijs te winnen met een kraslot, laat staan als het twee keer achterelkaar gebeurt. Het overkwam een vrouw uit de Amerikaanse Delaware. 

Kraslot

De vrouw, die anoniem wil blijven, kocht vorige maand bij een pompstation twee krasloten. Eén van de loten bleek de hoofdprijs, en vierde de 70-jarige vrouw dat met nieuwe krasloten. Met het eerste kraslot won ze een bedrag van 100.000 dollar – omgerekend in euro’s is dat evenveel.

Opnieuw geluk

Ze vertelde het goede nieuws aan haar beste vriendin en gingen ze samen naar het hoofdkantoor in de stad Dover om het bedrag te verzilveren. In een persbericht van de loterij staat vermeld dat ze op de terugweg besloot in een supermarkt duurdere krasloten te kopen. Opnieuw had ze geluk, en won ze deze keer 300.000 dollar.

Pensioen

“We konden het niet geloven. Het was absoluut waanzin”, zegt de winnares erover. Ze heeft al een goede bestemming voor haar prijzen, en verklaarde dat ze het geld voor haar pensioen wil gebruiken. Maar gaat ze er ook meer loten van kopen. “Ik ben dol op die krasloten”, zou ze tegen de loterijorganisatie hebben gezegd.

Weinig kans

Of ze nu weer zoveel geluk heeft, is maar de vraag. De kans op dubbele winst is namelijk vrijwel nul. Volgens de loterijorganisatie is de kans op haar eerste prijs één op 120.000. De kans om met zo’n kraslot 300.000 dollar te winnen, is nog kleiner, namelijk één op 150.000.

Lees ook: Amerikaanse vrouw wint loterij met mailtje in spambox

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels