André van Duin had niet zoveel impact verwacht na toespraak op de Dam

‘Ik had meer dan 200 berichten in mijn telefoon’

De Nationale Dodenherdenking hield de gemoederen flink bezig de laatste dagen. Naast de bijzondere uitzending vanaf een lege Dam, werden er ook mooie toespraken gehouden door familie van slachtoffers. André van Duin had het stokje van Willem-Alexander overgenomen en maakte met zijn 4 mei-lezing de tongen flink los. André heeft nu zelf ook gereageerd op de lovende reacties. 

Recordaantal kijkers

Er keken meer dan zes miljoen mensen naar de Nationale Dodenherdenking op de Dam. Dit zorgt voor een recordaantal kijkers, want nog niet eerder heeft de Nationale Dodenherdenking zoveel kijkers gehad. Op social media kreeg de uitzending veel lovende reacties, en dat had allemaal te maken met de ontroerende speech van André van Duin.

Reactie van André

In RTL Boulevard liet André weten overdonderd te zijn door alle reacties op zijn toespraak. “Toen ik klaar was en de telefoon weer aanzette, kreeg ik meteen heel veel berichten. Mijn telefoon ontplofte met reacties. Er kwamen meer dan tweehonderd appjes binnen.” André hoopt dat zijn toespraak iets heeft betekend voor homoseksuelen in Nederland. André: “Misschien was het de stem van de zwijgende meerderheid.” De presentator deelt ook dat hij na de toespraak naar het homomonument was gegaan. Hier stond een man die hem emotioneel vertelde hoe dankbaar hij was dat André tijdens zijn toespraak het over homoseksuelen had. “Ik had wel wat impact verwacht, maar niet zoveel impact”, zegt de nuchtere André.

Luchtkus

Ook het einde van zijn toespraak zorgde voor veel emotionele kijkers. Met een luchtkus naar boven, bedankt André zijn overleden partner Martin. André zegt hier zelf over: “Het was inderdaad voor Martin. Of meer dat de toespraak goed was gegaan.” Aan RTL Boulevard liet hij ook weten vooraf heel zenuwachtig te zijn, maar daar was tijdens zijn toespraak niets van te merken.

Lees ook: Scholen moeten volledig open volgens Kinderombudsvrouw

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress