Apothekers waarschuwen voor tekort aan middel tegen schurft

schurft

Er zouden problemen met de productie en aanvoer zijn

Nu er een heuse schurftepidemie heerst in Nederland, is de vraag naar medicijnen enorm gegroeid. Toch blijkt er een probleem te zijn volgens de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP). Er heerst momenteel namelijk een groot tekort aan medicatie tegen de vervelende parasiet. 

Tekort

Dat er een tekort is aan het middel tegen schurft is an sich geen shockerend nieuws. Op dit moment heerst er namelijk sowieso een groot tekort aan veel medicijnen in Nederland. De reden hiervoor is dat er problemen zijn met de productie en de aanvoer hiervan. Erg vervelend dus. Maar dat zijn niet de enige redenen voor een tekort aan het middel. Nederland hanteert namelijk lagere prijzen dan andere landen, waardoor leveranciers hun middelen liever niet aan het buitenland leveren. Het middel Ivermectine – het middel tegen schurft – is in tegenstelling tot Nederland, in Duitsland een stuk duurder. Toch is het niet duidelijk of de Duitsers daarom naar Nederland komen om het middel te halen.

Binnenkort weer beschikbaar

Natuurlijk zijn er wel middelen die Ivermectine kunnen vervangen, maar dan moet eerst worden uitgezocht of ze geschikt zijn voor de patiënt in kwestie. Als we het KNMP mogen geloven is de Ivermectine binnenkort gelukkig wel weer beschikbaar. Leveranciers verwachten dan ook dat ze het over een aantal weken weer kunnen leveren.

Lees ook: Deze app is het slechtst voor je nachtrust

Bron: Vriendin | Beeld: iStock