Apple krijgt 37 nieuwe emoji’s met onder andere zwangere man

emoji's

Er komen weer nieuwe symbooltjes aan

Komende weken komt Apple weer met een iOS-update. Dat betekent ook een heel scala aan nieuwe emoji’s. Er staan maar liefst 37 nieuwe symbooltjes klaar. Een deel daarvan zijn bijgewerkte, reeds bestaande emoticons. Maar Apple belooft ook paar inclusievere emoji’s.

Zwangere man

De update van iOS 15.4 bevat qua nieuwe symbooltjes onder andere een zwangere man, een zwanger persoon en nieuwe variaties van schuddende handen. Ook kunnen we een gezicht dat door de vingers kijkt verwachten, evenals een smiley die lijkt te smelten. Verder zien we een lip waarop gebeten wordt, een discobal, kidneybonen en een glijbaan. Emojipedia heeft alle nieuwe emoji’s in een handige afbeelding op een rijtje gezet. Welke is jouw favoriet?

Nieuwe update

De nieuwe update van iOS 15.4 is zo goed als klaar, maar het is nog niet duidelijk wanneer iedere iPhone-gebruiker deze kan downloaden. Naast de emoji’s wordt onder meer een update van FaceID verwacht. Zo zou het mogelijk worden om ook je telefoon te ontgrendelen met een mondkapje op.

Eind vorig jaar werd ook bekend dat WhatsApp binnenkort met een functie komt waarmee je zelf stickers kunt maken. In dit nieuwe systeem zouden gebruikers in staat zijn om zelf stickers te maken van foto’s die ze hebben opgeslagen op hun apparaat. Vervolgens kunnen gebruikers zelf een uitsnede maken van de betreffende foto en hier tekst, tekeningen en emoji’s aan toevoegen. Wanneer we deze langverwachte functie kunnen uitproberen is helaas nog niet bekend.

Lees ook: WhatsApp komt met nieuwe functie waarbij je zelf stickers kan maken

Bron: AD | Beeld: Emojipedia Twitter, Pexels