Avondklok gaat mogelijk uur later in vanwege zomertijd

Avondklok later

Het Veiligheidsberaad is voor, maar is het kabinet het ermee eens?

De dagen worden langer en het weer wordt warmer. Daardoor wordt de avondklok wel een flinke domper als we willen genieten van de aankomende lenteavonden. Mogelijk gaat de avondklok dan ook een uur later in, maar het kabinet moet het daar nog wel mee eens zijn.

Avondklok uur later

Burgemeesters hebben er bij het Veiligheidsberaad op aangedrongen om de avondklok een uur later in te laten gaan, om 22 uur dus. Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en ook de voorzitter van het Veiligheidsberaad, verklaart: “Mensen willen naar buiten en dat geeft een grotere druk op de handhaving.” Komend weekend gaat namelijk de zomertijd weer in, waarmee het ’s avonds een uur langer licht is. Ferd Grapperhaus, demissionair minister van Justitie en Veiligheid, ziet wel wat in het voorstel. Maar daarmee is de knoop nog niet doorgehakt.

Bespreking bij kabinetsberaad

Deze verandering wordt vandaag besproken bij het kabinetsberaad. Of het kabinet erin meegaat moet nog blijken. Bronnen hebben immers al laten blijken dat het kabinet de boel niet rooskleurig inziet. Er zou niet of nauwelijks ruimte zijn voor versoepelingen. Hiervoor is het dagelijkse aantal besmettingen nog te hoog.

Persconferentie vanavond

Vanavond vindt weer een persconferentie plaats. Hierbij krijgen we te horen wat er nu echt terecht komt van veranderingen en versoepelingen de komende weken. Of de avondklok inderdaad een uur later ingaat moet dan dus ook duidelijk worden.

Lees ook: Verwachting persconferentie: geen versoepelingen van de coronaregels

Bron: Nu.nl | Beeld: Videostills YouTube