Hartverscheurend: baasje laat hond achter in het bos en rijdt weg

“We waren compleet in shock toen we deze beelden zagen!”

In het Canadese Vancouver heeft een vrouw haar hond achtergelaten in het bos. Dat is te zien in een video dat een Canadees dierenasiel op haar Facebookpagina heeft geplaatst. De hartverscheurende beelden leveren een hoop reacties op.

Achtergelaten in het bos

“Deze vrouw dacht dat dit de beste manier was om van haar hond af te komen,” schrijft het dierenasiel op Facebook. In de video is een Tesla te zien die stopt naast een snelweg, bij de ingang van het bos. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat de vrouw een lekkere wandeling met het beestje gaat maken, maar niets ik minder waar. Nadat de hond enthousiast uit de auto is gesprongen, loopt hij samen met zijn baasje het bos in. Enkele seconden later zie je de vrouw terugrennen naar de auto en wegrijden, zonder naar het beestje om te kijken. De blonde labrador blijft hulpeloos achter.

Hulptroepen

De eenzaamheid duurde gelukkig niet lang voor de labrador. Dankzij Brandon Price, die camera’s heeft hangen op de bewuste plek, is de hond gered. “We waren compleet in shock toen we deze beelden zagen!”, vertelt Brandon, “Zoiets hadden we nog nooit gezien.” Samen met zijn vrienden bracht Brandon de hond naar het dierenasiel. Daar hebben ze de hond opgevangen en de video gedeeld op Facebook. 

Veel reacties 

De reacties onder de video stroomden binnen. Naast het feit dat mensen geschokt zijn en het zielig vinden, zijn er ook talloze mensen die de labrador willen adopteren. “De hond is op dit moment veilig bij ons,” schrijft het asiel. “In verband met het lopende onderzoek is de hond op dit moment niet beschikbaar voor adoptie, zodra dat wel het geval is laten we het weten.” Het dierenasiel schrijft verder dat ze enorm blij zijn met alle tips en de liefde voor de hond. In een van de laatste updates laten ze weten dat ze de eigenaar van de hond waarschijnlijk hebben kunnen identificeren. Een ding is zeker: als de onderzoeken zijn afgerond, staan er meer dan genoeg mensen klaar die hem met veel liefde willen opvangen. 

Bekijk de beelden in onderstaande video:

Lees ook: Dit geweldige filter verandert je hond in een Disney personage

Bron: Metro, Facebook | Beeld: Pexels