Baby geboren op de A13: ‘Het ging snel’

baby op de A13

De verloskundige reed gelukkig achter het stel

Het zal je maar gebeuren: op een afrit van de snelweg A13 bij Delft is gisterenmiddag een vrouw bevallen van een dochter. De ouders waren op weg naar het ziekenhuis, maar die bleek net te ver te zijn. “Ik heb de navelstreng op de snelweg geknipt”, zegt de vader tegen RTL Nieuws. 

Met de auto

“Mijn partner wilde eigenlijk niet met de auto omdat ze niet kon zitten. Dat was te pijnlijk. Maar uiteindelijk hadden we geen keuze en moesten we er snel vandoor, gelukkig met de verloskundige in een auto voor ons”, aldus vader Luca.

‘Het ging heel snel’

Baby Bente is hun tweede kindje en hoewel de geboorte van hun eerste kindje moeizaam ging, ging de tweede heel snel. “De vliezen waren al gebroken, toen de verloskundige bij ons thuis aankwam.” In de auto kwam het stel erachter dat er al volledige ontsluiting was. “Dertig seconden voordat Shannen beviel, stopten we de auto op de vluchtstrook. Daarna ging het allemaal heel snel, waarna ik de navelstreng op de snelweg heb mogen knippen.”

Hectometerpaaltje

Daarna kwamen ook de politie en ambulance, en schoten ze de verloskundige te hulp. Moeder en dochter zijn nog wel ter controle naar het ziekenhuis gebracht, maar maken het goed. Cadeautjes kregen ze ook: van de politie en ambulance ontvingen ze een knuffel en van Rijkswaterstaat krijgen ze het hectometerpaaltje waar hun dochter is geboren. Wat lief!

“Deze bevalling ga ik in ieder geval nooit meer vergeten”, aldus Luca.

Lees ook: ‘‘Mijn man behandelt me als een baby sinds ik zwanger ben’

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels