Bijzonder: baby geboren uit 27 jaar oud ingevroren embryo

embryo

Het embryo werd in 1992 ingevroren

Een bijzondere geboorte in de Amerikaanse staat Tennesee: moeder Tina is bevallen van een baby uit een embryo dat in 1992 werd ingevroren. Het embryo is daarmee maar een jaar jonger dan de moeder zelf.

Molly Gibson

In oktober werden Tina en Ben Gibson de trotse ouders van baby Molly. Hun kerngezonde dochtertje is nog maar een maand oud, maar het embryo waaruit ze voortkomt, was al sinds 1992 ingevroren. Molly had dus ook al 27 jaar oud kunnen zijn, niet veel jonger dan moeder Tina (29)!

Wereldrecord

De ouders vestigen hiermee een wereldrecord, al laten ze weten dat ze het heus niet doen voor de faam. Eerder verwelkomden Tina en Ben dochter Emma in hun leven, geboren uit een 24 jaar oud embryo. Dat was destijds ook al een record.

Embryo-adoptie

Het lukte Tina en Ben jarenlang niet om kinderen te krijgen. Toen ze hoorden over embryo-adoptie, veranderde alles. Ze maakten kennis met het National Embryo Donation Center, een organisatie die gedoneerde embryo’s invriest. Deze embryo’s kunnen in de baarmoeder worden geplaatst van mensen die zelf met onvruchtbaarheid te maken hebben, zoals Tina en Ben. Op die manier raakte Tina toch tweemaal zwanger en heeft het gezin nu twee gezonde dochtertjes.

Zusjes

Hoewel dochters Emma en Molly dus niet genetisch verwant zijn aan hun ouders, zijn ze wel biologische zusjes van elkaar. Beide embryo’s werden in 1992 door dezelfde moeder gedoneerd. Tina zegt ook dat ze al gelijkenissen ziet tussen de twee meisjes.

Lees ook: Oh baby! Dit worden de populairste babynamen van 2021

Bron: BBC | Beeld: Pexels, Polina Tankilevitch