Baby gevonden in ondergrondse container in Amsterdam

baby container

Pasgeboren meisje in stabiele toestand in ziekenhuis

Afgelopen zondagavond werd in een Amsterdamse container een baby aangetroffen. Deze is direct naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig is het meisje nu “in stabiele toestand”.

Huilende baby in container

Het moet even schrikken geweest zijn afgelopen zondag: een voorbijganger hoorde een baby huilen in een ondergrondse container. Diegene heeft vervolgens meteen om hulp gebeld en inderdaad: de brandweer haalde een pasgeboren meisje, verpakt in een gele tas uit de ondergrondse container. Agenten hebben de baby ingepakt in hun jassen, waarna zij met de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. Tot zover een heftige zondagavond.

Medisch stabiel

Vandaag is naar buiten gekomen dat het meisje medisch gezien stabiel is. Meer informatie over het voorval is er echter niet. Zo is er niet bekend hoe lang de baby al in de container lag, en natuurlijk: wie haar daarin heeft gedumpt. De Amsterdamse politie is hard op zoek naar mogelijke getuigen en mensen die er meer over weten.

De vuilcontainer

De container waarin het meisje is gevonden, staat in de wijk Zuidoost aan het Meernhof. De politie vraagt ook of mensen die toevallig videobeelden hebben van de omgeving zich willen melden. Mogelijk zijn op deze beelden immers getuigen of misschien wel de dader te zien.

Lees ook: Klein hamstertje bij vuilnis gezet

Bron: NOS, Nu.nl | Beeld: Pexels, Laura Garcia