Deze babynamen waren 100 jaar geleden razend populair 

populaire babynamen 1920

Ken jij nog iemand die zo heet?

Dat tijden veranderen is terug te zien in de trends rondom babynamen. Gaan we tegenwoordig voor kort en krachtig, was dat honderd jaar geleden wel anders. Namen die toentertijd populair waren, worden nu amper meer gekozen. Benieuwd welke namen dat zijn? Wij geven je de twintig populairste babynamen van het jaar 1920.

Genoeg inspiratie

Tegenwoordig is de inspiratie voor babynamen eindeloos. Het internet staat vol met lijstjes: populaire babynamen, originele babynamen, babynamen generators en ga zo maar door.  Vroeger hadden ouders niet de beschikking over zulke handige lijstjes en werden kinderen vaak vernoemd naar familieleden. Hierdoor bleven namen vaak generaties lang binnen een familie.

Kort en krachtig

Inmiddels zijn de trends rondom babynamen flink veranderd. Anno 2020 zijn Daan, Noah en Sem de populairste jongensnamen. Meisjes krijgen het vaakst de namen Saar, Mila en Liv. Korte en krachtige namen dus. Andere namen die nu populair zijn, zijn Levi, Finn, Mees, Zoë, Evi en Nora. Korte namen zijn dus écht de trend van nu. In 1920, honderd jaar geleden, was dat wel anders. Toen waren dit de populairste babynamen.

Meisjes

 1. Maria
 2. Johanna
 3. Anna
 4. Cornelia
 5. Wilhelmina
 6. Hendrika
 7. Catharina
 8. Elisabeth
 9. Adriana
 10. Petronella

Jongens

 1. Johannes
 2. Jan
 3. Cornelis
 4. Hendrik
 5. Willem
 6. Pieter
 7. Gerrit
 8. Petrus
 9. Jacobus
 10. Adrianus

Andere pareltjes uit de lijst met populaire babynamen in 1920 zijn: Lambertus, Hermannus, Ludovicus, Gijsbertus en Josephus voor jongens. Voor meisjes waren Paulina, Magdalena, Gertruda, Willempje en Gerritdina ook erg populair. Ken jij nog mensen die zo heten?

Lees ook: Dít zijn de raarste babynamen van 2017. Sommige namen kunnen wij niet eens uitspreken…

Bron: Meertens Instituut, Glamour, Viva | Beeld: Pexels