Bali is er klaar mee: toeristen mogen niet langer scooters huren

Bali

Dit komt door de vele ongelukken die toeristen krijgen met de huurscooters

Het Indonesische eiland Bali heeft de knoop doorgehakt: buitenlandse toeristen mogen geen scooters meer huren op het eiland. Bali is er klaar mee dat er steeds vaker verkeersongelukken ontstaan door de toeristen. 

Scooterverhuur

De Balinese autoriteiten hebben besloten dat buitenlandse toeristen alleen nog maar mogen reizen met hun eigen reisagenten. Deze reizen vooral in bussen en auto’s. Zelf scooter rijden mag niet meer, dus ben jij toerist in Bali en reist je reisagent met een scooter? Dan kan je altijd nog achterop springen om het ‘gevoel’ te ervaren.

Doordat toeristen niet meer op scooters en motors mogen reizen, stopt de verhuur voor scooters aan toeristen dus ook op het eiland. Dit laat de Balinese gouverneur Wayan Koster aan de lokale media weten. Ook blijft het nog een groot vraagteken of toeristen wel nog zelf in een auto mogen rijden op het eiland.

Wanorde en misdragingen

Scooterverhuur werd de laatste jaren steeds populairder op Bali. En zeg nou zelf, hoe kun je het eiland beter verkennen dan op een scooter? Helaas voor toeristen die binnenkort een bezoekje brengen aan het prachtige eiland, want de scooterverhuur wordt afgeschaft vanwege ‘wanorde en misdragingen’. Daarnaast meldt de gouverneur dat buitenlandse toeristen vaak de verkeersregels overtreden, zoals met een ontbloot bovenlichaam rijden. Ook wordt er vaak op de scooters gereden zonder een rijbewijs mee te hebben en dragen de toeristen geen helm.

Visa intrekken

En hoewel scooter verhuur een grote toeristische trekpleister is, denkt het eiland met dit verbod alsnog het toerisme hoog te houden. Hoe het verbod wordt gehandhaafd is echter nog niet bekend. Koster pleit ervoor om toeristen hun visa in te trekken wanneer ze zich niet aan de regels houden. Hierbij hoopt de gouverneur op de steun van het Indonesische ministerie van Justitie.

Helaas zijn er op Bali onlangs meerdere ongelukken gebeurt die veroorzaakt zijn door buitenlandse toeristen. Zo reed een toerist vorige maand nog onder invloed van drank een lokale motorrijder aan. Het ongeluk was zo heftig dat het slachtoffer opgenomen werd in het ziekenhuis. In januari stierven er zelfs twee buitenlandse toeristen nadat ze met motors tegen elkaar waren gebotst.

Lees ook: Mannen VI in gesprek over nieuwe vrijdagavondshow

Bron: NU.nl | Beeld: Pexels

Array