Morgen heerlijk barbecueweer: zaterdag temperaturen rond de 25 graden

warm weer

We gaan een mooie zomerse dag tegemoet

Nog een dagje werken en dan zit het einde van de werkweek er voor velen op. Degenen die vrij zijn kunnen zaterdag genieten van een zomerse dag. Het wordt morgen namelijk een zonnige dag en het kan plaatselijk rond de 25 graden worden. Maar helaas is het zomerse weer van korte duur.

Warm weer

Zaterdag kunnen we genieten van veel zon en warme temperaturen. In het noorden wordt het zo’n 20 tot 23 graden, in het zuiden wordt het ongeveer 24 graden en in het midden en oosten van ons land wordt het zo’n 25 tot 26 graden. Helaas gaat dit zomerse weer voor zondag niet meer op. Het wordt dan een stuk koeler, doordat een stevige noordenwind opsteekt die koude lucht vanaf de Noordpool meebrengt.

Zondag

Met name in het noorden koelt het zondag flink af, namelijk tot 9 graden aan het eind van de middag. Door de stevige wind ligt de gevoelstemperatuur rond de 3 en 4 graden. Ook trekken zondag meer wolkenvelden over ons land en is er kans op neerslag. 

Volgende week

Het begin van volgende week lijkt nog geen lekkerder weer met zich mee te brengen. Ook maandag en dinsdag blijft het stevig waaien en wordt het overdag zo’n 10 tot 13 graden. ’s Nachts kan het zelfs regionaal vriezen.

Lees ook: Met deze groente krijg je de barbecue in een handomdraai schoon

Bron: Weeronline | Beeld: Unsplash