BBB-leider Caroline van der Plas wil geen premier worden

Caroline van der Plas

Van der Plas legt uit waarom ze deze rol niet ziet zitten

Nu het kabinet is gevallen en er weer verkiezingen voor de deur staan, is er veel gaande in de politiek. Wie in elk geval geen gooi gaat doen naar de rol van minister-president, is Caroline van der Plas. De leider van de BBB ziet het niet zitten om premier te worden, mocht haar partij in november de Tweede Kamerverkiezingen winnen, en legt uit waarom. 

Aanslag op privéleven

Van der Plas vindt het premierschap een te grote aanslag op haar privéleven, zo vertelt ze in een interview met De Telegraaf. De BBB-leider zegt helemaal geen zin te hebben ‘om nette kleren aan te moeten’. “Dan moet ik hakken dragen, terwijl ik helemaal niet op hakken kan lopen”, stelt ze.

De wereld over

Dat is echter niet de enige reden waarom Caroline geen premier wil worden. Ze ziet er namelijk enorm tegenop om de wereld over te vliegen en ontmoetingen te hebben met buitenlandse regeringsleiders.  Van der Plas kampt bovendien met vliegangst en vindt ook dat ze te kort in de Tweede Kamer zit om premier te worden. “Al met al slaat de wijzer die kant op: dat ik het niet ga doen.” Duidelijk!

Andere kandidaat

Caroline wordt dus geen minister-president, mocht de BBB de grootse partij worden in november. Maar wie gaat het dan wel doen? Van der Plas hoopt deze week nog iemand anders naar voren te schuiven. Het zou gaan om iemand met ‘internationale ervaring’. “Als hij of zij ‘ja’ zegt, is de keuze voor mij makkelijk: dan word ik geen premier.” Mocht de beoogde kandidaat toch ‘nee’ zeggen, dan gaat ze haar keuze heroverwegen.

Lees ook: De verkiezingen vinden plaats op 22 november

Bron: RTL Nieuws | Beeld: NL Beeld