Beelden voortvluchtige criminelen verschijnen op Nederlandse luchthavens

criminelen luchthavens

Vliegtuigpassagiers wordt gevraagd naar de criminelen uit te kijken

Ga je binnenkort op vliegvakantie? Dan kan het zo zijn dat je op het vliegveld gezochte criminelen gaat spotten. Het Openbaar Ministerie en de politie starten vandaag namelijk met een actie rondom acht voortvluchtige criminelen op de drie grote luchthavens van ons land.

Criminelen op luchthavens

Nee, je hoeft niet direct bang te zijn dat je de misdadigers in levende lijve tegen zult komen. Het gaat namelijk om beelden van acht voortvluchtige criminelen, die via schermen getoond gaan worden op de luchthavens. Het zijn mensen die veroordeeld zijn in Nederland en hier nog straffen moeten uitzitten. Hierbij gaat het om uiteenlopende zaken: van vier jaar cel voor een gewapende overval, tot levenslang voor moord. De acht zouden zich schuilhouden in het buitenland.

Luchthavens

Door het publiek te vragen naar de criminelen uit te kijken, hopen het OM en de politie dat ze de gevluchte veroordeelden toch te pakken krijgen. Reizigers krijgen via de beelden de vraag om in het buitenland naar de voortvluchtige criminelen uit te kijken en eventueel de politie te tippen. De beelden zullen tot en met eind juli te zien zijn bij de gates van de drie grote luchthavens van Nederland: Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport.

Opsporing

Andy Kraag, hoofd van de Landelijke Recherche, stelt: “Niemand is onvindbaar en wij stoppen niet. Niet in de opsporing van deze voortvluchtigen en niet in het vinden van nieuwe oplossingen om criminelen die in Nederland veroordeeld zijn, op te pakken. We doen alles wat nodig is, dus ze kunnen zich beter melden bij de politie om de straf uit te zitten.”

Lees ook: Koffer kwijtgeraakt op het vliegveld? Dit moet je dan doen

Bron: NOS | Beeld: BrunoPress