Belangrijke voedselwaarschuwing: Dekamarkt en Dirk roepen salade terug

voedselwaarschuwing

Onlangs krabsalade gekocht bij Dekamarkt of Dirk? Let dan goed op

Fouten maken is menselijk en tijdens de productie van sommige producten gaat er soms weleens iets mis. Zo ook tijdens de productie van krabsalade van Dekamarkt en Dirk. Deze krabsalade voor op je brood of cracker zou een fout op het etiket bevatten, wat gevaarlijk kan zijn voor mensen met een allergie.

Allergie

Heb jij onlangs de lekkere krabsalade bij Dekamarkt of Dirk gekocht? Let dan goed op. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) plaatst namelijk een voedselwaarschuwing op hun website naar aanleiding van het bericht van Dirk en Dekamarkt. De voedselwaarschuwing gaat om de zogeheten surimi krabsalade. “Dirk en Dekamarkt halen per direct 1 de Beste Surimi krab salade 150 gram uit de schappen. Na controle is gebleken dat op het etiket van dit product het allergeen mosterd niet staat vermeld. Dit product kan een gevaar opleveren voor consumenten met een mosterdallergie. Consumenten met een mosterdallergie wordt dringend verzocht dit product niet te consumeren”, zo luidt de boodschap.

Specificaties

Dekamarkt en Dirk roepen klanten met een mosterdallergie op on het product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. Ze krijgen dan het aankoopbedrag terug. Hieronder vind je de precieze specificaties van het product nog eens op een rijtje.

  • 1 de Beste Surimi krab salade 150 gram
  • Streepjescode 8710871149600
  • Tenminste houdbaar tot en met 23-01-2022

Geen allergie

Klanten zonder een mosterdallergie kunnen het product natuurlijk wel gewoon blijven consumeren. Maar goed ook, want op een toastje of cracker is de krabsalade ó zo lekker!

Lees ook: Aan deze vroege symptomen kun je Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) herkennen

Bron: NVWA | Beeld: Twitter, Pexels