Belastingdienst blijkt weer informatie achter te hebben gehouden

Het is niet de eerste keer

Het is van groot belang dat de Belastingdienst altijd alle relevante stukken voor een dossier aanlevert. Daar gaat het echter ook weleens mis. Zo bleek dat er al meerdere keren relevante stukken ontbraken in dossiers. 

Stukken achtergehouden

De Belastingdienst heeft dit jaar al twee keer de wind van voren gekregen van de rechter. Dit nadat bleek dat er belangrijke informatie was achtergehouden. “Zeer bezwaarlijk en in hoge mate onzorgvuldig”, oordeelde de rechtbank. De Belastingdienst is namelijk verplicht om alle relevante stukken in een zaak aan te leveren.

Reactie Van Rij

Staatssecretaris Fiscaliteit en Belastingdienst van Financiën Marnix van Rij laat in een Kamerbrief weten dat er “geen aanwijzingen zijn dat er sprake is van een werkwijze waarbij de Belastingdienst regelmatig en ten onrechte stukken zou achterhouden.” Gaat het toch mis? Dan probeert de Belastingdienst ervan te leren, liet Van Rij weten.

De zaken

In een van de twee zaken bleek dat een aantal relevante stukken (in dit geval e-mails) ten onrechte niet waren aangeleverd in het dossier van de Belastingdienst, zo oordeelde het Hof in Arnhem. Dit terwijl de rechters daar specifiek om vroegen. De zaak startte door een anonieme tipgever. De tweede zaak werd vorige week behandeld in de rechtbank van Noord-Holland. Tijdens de zitting gaf de belastinginspecteur zelf toe dat er informatie was achtergehouden. De inspecteur werd door de rechter veroordeeld tot het betalen van de volledige proceskosten, zijn handelswijze was volgens de rechter ‘ernstig en uitermate onzorgvuldig’.

Lees ook: Geld besparen? Deze 4 groentes groeien binnenhuis

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pixabay via Pexels

Array