Benzine per liter opnieuw naar een recordhoogte

benzine

Benzine was nog nooit zo duur in ons land

Hoewel de benzine door de accijnsverlaging van het kabinet weer even leek te dalen, stijgen de prijzen nu weer als een malle. Sterker nog, de benzineprijs per liter heeft opnieuw een recordhoogte bereikt.

Recordhoogte

Uit gegevens van United Consumers blijkt dat de gemiddelde prijs per liter benzine nu 2,504 euro is. Ook diesel zou weer wat duurder geworden zijn. Per 1 april heeft het kabinet de accijnzen op brandstoffen zoals benzine en diesel omlaag gegooid. De accijns ging met 17 cent per liter loodvrije benzine omlaag, maar die verlaging is nu alweer ingehaald.

Accijns

Op 2 maart piekten de brandstofprijzen nog naar 2.502 euro per liter, maar daar zitten we nu dus weer overheen. Dit komt door tekorten aan olie en onzekerheid over leveringen uit Rusland. De Europese Unie heeft een gedeeltelijk verbod op Russische Olie ingesteld, waardoor de olie schaarser wordt en de prijs waarschijnlijk alleen maar blijft stijgen.

Overigens hoeven niet alle tankstations zich aan de adviesprijzen van oliebedrijven te houden. Voornamelijk tankstations langs de snelweg zullen deze prijzen aannemen. Laten we hopen dat het elders wel goedkoper is!

Lees ook: Vakbonden doen oproep: laat personeel thuiswerken om hoge benzineprijs

Bron: NU | Beeld: Pexels, Twitter