Benzine tanken onder de 2 euro per liter hier en daar weer mogelijk

benzine tanken

‘Maar tanken onder de 1,50 euro per liter komt echt niet meer terug’

De afgelopen maanden zijn geen pretje geweest voor de meeste automobilisten. Benzineprijzen gingen namelijk door het dak en die psychologische grens van 2 euro is dan toch een bittere pil om te slikken. Op sommige plekken liggen de prijzen nu echter weer onder dat magische getal, en kun je weer benzine tanken voor minder dan 2 euro de liter.

Tanken onder 2 euro

UnitedConsumers houdt al jarenlang de prijzen aan de pomp bij. En na de gigantische stijgingen van de afgelopen maanden zien zij eindelijk dat het tij langzaamaan weer keert. Maar, zo waarschuwt Paul van Selms van UnitedConsumers, dat is meer uitzondering dan regel. Tanken onder de 2 euro per liter is op slechts enkele plekken in het land weer mogelijk. “Het kan misschien bij 5 procent van de tankstations. Het gaat dan om de onbemande”, legt hij uit.

Korting op het bord

Over de hele linie is er wel een duidelijke daling van de prijzen te zien. Iets meer dan twee maanden geleden werd een absoluut hoogtepunt in de prijzen bereikt. Toen lag de adviesprijs op 2,505 euro de liter. Die adviesprijs ligt vandaag op 2,19 per liter benzine.

Maar sommige tankstations geven een flinke korting op die adviesprijs, waardoor zij uiteindelijk net onder de 2 euro per liter uitkomen. “Door een flinke korting te geven kom je dan net onder die 2 euro, en dat staat lekker op het bord”, aldus Van Selms.

Daling, maar geen ‘prijzen van weleer’

Van Selms benadrukt dat de gedaalde prijzen deels te danken zijn aan de accijnsverlaging op benzine, die op 1 april dit jaar inging. Hoewel hij verwacht dat de prijzen de komende tijd blijven dalen, hoeven we geen écht grote verlagingen te verwachten, legt hij uit. “De prijzen van weleer, toen je kon tanken voor 1,50 euro per liter, komen echt niet meer terug.”

Lees ook: Vakbonden doen oproep: laat personeel thuiswerken om hoge benzineprijs

Bron: NU.nl | Beeld: Pro Shots