Benzineprijs stijgt tot nieuw record: bijna 2 euro per liter

benzine

De benzineprijs is nog nooit zo hoog geweest in ons land

De benzineprijzen hebben een recordhoogte bereikt. Bij de duurste tankstations ligt de prijs in ons land voor een liter benzine nu gemiddeld op 1,989 euro. Dat is de hoogste prijs voor een liter benzine ooit in Nederland.  Maar of we nu blij moeten zijn met dit nieuwe record voor benzine… 

Hoge prijzen

We hebben nog nooit zoveel geld hoeven betalen voor een liter benzine. Bij een bemand tankstation langs de snelweg kan het namelijk zomaar zijn dat je nu 2 euro betaald per liter Euor95/E10. De prijs voor een liter diesel is eveneens gestegen, meldt UnitedConsumers. Dat gemiddelde ligt nu namelijk op 1,635 euro, wat overigens ook de hoogste prijs ooit voor diesel is.

Acties

Marktdeskundige Paul van Selms van UnitedConsumers stelt echter wel dat bij veel tankstations de prijzen lager liggen, omdat zij vaak kortingen geven. De adviesprijs wordt meestal wel gehanteerd door tankstations langs snelwegen, die daardoor vaak duurder zijn. Of je nu bij elk tankstation in Nederland rekening moet houden met duurdere prijzen voor brandstof? Nee, volgens de website brandstof-zoeker.nl zijn er gelukkig nog steeds enkele goedkope pompen in Nederland waar je Euro95 voor ongeveer 1,70 euro per liter kunt tanken. Dat wordt dus zoeken!

Coronacrisis

In januari 2020 waren de prijzen ook al erg hoog, maar vanwege de coronacrisis zakten de prijzen daarna ook weer aanzienlijk. Sinds eind vorig jaar zit er weer een stijgende lijn in. Waarom een tankbeurt nu zo in de papieren loopt? Dat heeft alles te maken met de oplopende olieprijzen. Toen er tijdens de coronacrisis minder vraag was naar brandstof, werd de olieproductie ook laag gehouden. Nu neemt de vraag in veel landen weer toe, waardoor de prijzen stijgen. Aha!

Lees ook: Brandt het benzinelampje in je auto? Zóveel kilometer kun je nog doorrijden

Bron: AD | Beeld: Pexels