Beyoncé breekt record: ze is nu de artiest met de meeste Grammy’s

beyonce

De zangeres neemt het record over van een Hongaarse dirigent

Na de vier nieuwste Grammy’s die Beyoncé sinds de 65e uitreiking van gisteravond op haar lijstje kan zetten, kan de zangeres zichzelf nu de artiest met de meeste Grammy Awards noemen. Met 32 Grammy’s op haar naam breekt ze het record. 

Record verbroken

Beyoncé is de allereerste artiest die dit aantal Grammy Awards heeft bereikt, en daarmee neemt ze het record over van de Hongaarse dirigent Georg Solti, die de teller op 31 had staan. Gisteravond viel de zangeres niet in de belangrijkste categorieën in de prijzen, maar desalniettemin mocht ze vier keer een award in ontvangst nemen, waaronder één voor haar vorig jaar verschenen album, Renaissance. 

Emotie

Beyoncé was duidelijk geëmotioneerd tijdens de uitreiking van de prijzen. “Ik probeer deze avond maar over me heen te laten komen”, zei ze tegen het publiek dat haar luid toejuichte. De zangeres bedankte haar man, Jay-Z, die overigens ook flink wat Grammy’s op zijn naam heeft staan, haar ouders en haar kinderen voor alle steun.

Belangrijkste Grammy’s

En hoewel ‘Queen B’ er met de meeste awards vandoor ging, werden de belangrijkste prijzen door andere artiesten gewonnen. Zo won Harry Styles met zijn onlangs verschenen plaat Harry’s House de Grammy voor beste album van het jaar, waarover hij zei: “Man, ik ben zo geïnspireerd door alle andere artiesten in deze categorie. Ik denk dat het daarom belangrijk is om te benadrukken dat er in de muziek niet zoiets is als ‘de beste’. Ik denk dat niemand in de studio beslissingen maakt met het idee zoiets te winnen.”

Meer prijzen

Met het nummer About Damn Time won zangeres Lizzo de Grammy voor beste opname, en Bonnie Raitt ging ervandoor met de prijs voor het beste lied. En helaas voor Nederland viel het Metropole Orkest niet in de prijzen: het Nederlandse orkest, dat was genomineerd in de categorie best global music album, zag de Japanse muzikant Masa Takumi de prijs in ontvangst nemen.

Lees ook: Deze artiesten zijn in de prijzen gevallen tijdens de Top 40 Awards

Bron: NU.nl, AD| Beeld: BrunoPress