Behandelplan niet meer mogelijk voor Bibian Mentel na uitzaaiingen

Bibian Mentel

Bibian heeft het advies gekregen om afscheid te nemen van haar geliefden

Ontzettend verdrietig en hartverscheurend nieuws voor Bibian Mentel en haar familie: dokters van de paralympisch snowboardkampioen troffen uitzaaiingen in haar hersenen aan. Bibian, die al 21 jaar met kanker leeft, is daarmee uitbehandeld. 

Afscheid nemen

Van haar artsen kreeg Bibian het advies om te beginnen met afscheid nemen, zo schrijft het AD. De snowboardster werd op haar 27ste gediagnosticeerd met botkanker en kreeg toen te horen dat haar been geamputeerd moest worden. De kanker keerde daarna maar liefst 15 keer terug, maar Bibian bleef altijd positief in het leven staan.

Genieten tot de laatste dag

De ontzettend sterke Bibian liet weten dat ze van het leven wil blijven genieten tot haar laatste dag. Zo geeft de 48-jarige op 9 maart een online seminar over winnaarsmentaliteit, iets wat ze nog heel graag wil doen. “Want doorzetten, dat is haar eerste natuur”, liet organisator van het evenement Hans Janssen weten. “Daarom is afblazen voor haar geen optie. En wij steunen dat. Ons doel is om van dit seminar een onvergetelijk moment voor Bibian en Edwin te maken.”

Lees ook: Bibian Mentel over impact ziekte op haar zoon: ‘Hij is een echt mama’s kindje’

Bron: AD, Denk Producties | Beeld: BrunoPress