Biertje? Trek dan maar de portemonnee: bierprijs Heineken schiet omhoog

heineken

Heineken gaat hoge kosten doorberekenen

Wie deze zomer zijn dorst wil lessen met een Heineken-biertje, kan maar beter een goedgevulde portemonnee meenemen. Bierbrouwer Heineken verhoogt vanaf 1 augustus 2022 de prijzen die cafés en restaurants betalen met gemiddeld 5,8 procent. 

Prijsverhogingen

Niet alleen in de cafés en restaurants worden Heineken biertjes duurder, ook in de supermarkten stijgen de prijzen. Daarmee heeft de bierbrouwer al eerder afspraken gemaakt over een vergelijkbare verhoging van de prijzen. Heineken Nederland heeft horecaondernemers maandag op de hoogte gesteld van de prijsverhogingen. Eerder had de bierbrouwer al laten weten dat de prijsverhogingen onvermijdelijk zijn. Dit komt met name door de gestegen kosten voor energie, maar ook voor grondstoffen als graan. Daarnaast zijn bedrijven nu ook meer kwijt aan lonen, verpakkingsmateriaal en transport.

Belastingschuld

Door alle prijsverhogingen, laat de bierbrouwer weten een deel van de gestegen kosten door te berekenen aan de horeca. Dit is voor horecaondernemers die proberen op te krabbelen natuurlijk een grote domper, omdat veel ondernemers een hoge belastingschuld hebben vanwege de coronacrisis. Om deze reden zet Heineken zich in om met de overheid in overleg te gaan om zo de terugbetalingstermijn van deze belastingschuld te verlengen.

Lees ook: Paracetamol tegen pijn? Een biertje werkt veel beter!

Bron: Hart van Nederland | Beeld: Unsplash, Stella de Smit