Big Brother-finalist Alice reageert op tweede plaats: ‘Wat een prachtig avontuur’

Ze greep afgelopen weekend nét naast de winst

Afgelopen weekend was het tijd voor de grote finale van Big Brother. De spannende strijd ging uiteindelijk om drie bewoners: Randy, Alice en Glenn. Toch was er maar eentje die er met de winst vandoor ging, en dat was de Belgische Glenn. Alice, die daarmee op een tweede plek eindigde, reageert voor het eerst op haar Instagram-pagina. 

Tweede plaats

Hoewel Alice en Randy al vanaf dag één in het Big Brother-huis zaten, wist Glenn er met de winst vandoor te gaan. Hij zette voet in het huis op 27 januari, net iets later dan de andere twee finalisten. Al snel werd de Belgische fabrieksmedewerker een publieksfavoriet, en won hij ook nog eens heel veel spellen.

Hij werd uiteindelijk bekroond als winnaar van Big Brother 2024 en ging er met een geldprijs van maar liefst 56.266 euro vandoor. Niet verkeerd, toch? Alice wist de tweede plaats binnen te slepen, waardoor Randy de nummer drie in de wedstrijd werd.

Super trots

Hoewel het niet veel scheelde of de Groningse Alice was er met de grote geldprijs naar huis gegaan, is ze alsnog dankbaar voor het hele Big Brother-avontuur. In een uitgebreid Instagram-bericht bedankt ze haar volgers voor de steun die ze de afgelopen tijd heeft gekregen.

”Wat een prachtig avontuur heb ik beleefd in het Big Brother huis! Meer dan 3 maanden lang heb ik in een huis gewoond, zonder contact met de buitenwereld, en ben ik volledig op eigen kracht doorgegaan”, begint ze haar bericht. ”Ik heb een fantastische tijd gehad met geweldige mensen. Tijdens deze ervaring heb ik veel over mezelf geleerd en ben ik een compleet nieuwe uitdaging aangegaan waarbij ik mezelf kwetsbaar heb opgesteld en een andere kant van mezelf heb laten zien.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alice Kappenburg (@alicekappenburg)

Tevreden

Alice is naar eigen zeggen trouw gebleven aan haar gevoelens. ”Ik heb geprobeerd een luisterend oor te bieden wanneer dat nodig was, en ook om mensen te laten zien dat leeftijd geen rol speelt in dit spel, zolang je maar trouw blijft aan jezelf.” Ook hoopt ze dat haar deelname aan dit programma mensen heeft geïnspireerd om altijd op hun gevoel te vertrouwen. ”Om keuzes te maken die goed voor hen voelen, en om te leren van tegenslagen en fouten, en hieruit lessen te trekken voor de toekomst.”

Tot slot bedankt ze al haar fans. ”Ik ben overweldigd door de vele lieve berichten die ik heb ontvangen, daarom wil ik jullie allemaal via dit bericht laten weten dat jullie het verschil voor mij hebben gemaakt.”

Lees ook: Om deze reden deed Big Brother-winnaar Glenn tóch geen aanzoek tijdens de finale

Bron: Instagram @alicekappenburg | Beeld: Videostill Big Brother