Bijna helft Nederlanders is bang voor nieuwe lockdown

nieuwe lockdown

Er wordt nog altijd gevreesd voor een nieuwe coronagolf

Nu de zomer eraan komt en alles weer open is en mag, lijkt een nieuwe coronagolf voor velen ver weg. Toch is corona niet helemaal verdwenen en ligt een nieuwe lockdown nog altijd op de loer. Uit onderzoek van Hart van Nederland blijkt zelfs dat bijna de helft van de Nederlanders vreest voor een nieuwe lockdown.

Nieuwe varianten

Gisteren hebben experts in de Tweede Kamer hun zorgen geuit over hun vrees voor een nieuwe coronagolf. Volgens Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding zou de opmars van nieuwe coronavarianten BA.4 en BA.5 ervoor kunnen zorgen dat meer mensen deze zomer in het ziekenhuis belandden met corona.

Lockdown

Hart van Nederland vroeg 3800 mensen naar hun zorgen over corona en of ze bang zijn voor een nieuwe lockdown. Het lijkt ondenkbaar als je nu een rondje door de stad loopt, maar begin dit jaar zaten we toch echt nog in een harde lockdown.  Alleen essentiële winkels mochten hun deuren openen, en even uit eten of naar de sportschool zat er ook niet in. Maar liefst 40 procent van de ondervraagden in het panel van HvN vreest ook echt voor zo’n harde sluiting. “Geniet van het leven, voor we weer in lockdown zitten”, zei iemand.

Daarnaast maakt 35 procent maakt zich zorgen om een nieuwe corona-opleving, terwijl 50 procent juist helemaal niet bang is voor een nieuwe coronagolf en lockdown.

Lees ook: Terrassen weer inperken na corona? Gemeenten staan voor dilemma

Bron: Hart van Nederland | Beeld: Pexels