Deze bijzondere babynamen heb je nog nooit eerder gehoord

Bijzondere-babynamen

Wat is jouw favoriete babynaam?

Het kan een hele zoektocht zijn om de perfecte babynaam te vinden. Zo wil je een bijzondere naam, een mooi naam en met een beetje geluk ook een unieke naam. Je wilt immers niet dat er nog tal aan andere kinderen dezelfde naam hebben. Ben jij nog zoekende naar de perfecte naam en heb je menig namenboek al uitgelezen? Misschien zit je naam wel tussen dit lijstje met bijzondere babynamen! 

Van Amari tot Daan

Een babynaam kiezen is een moeilijke, maar leuke klus. Vooral wanneer je nog helemaal niet weet wat het geslacht van je baby gaat zijn. Naast de populaire namen zoals Noah en Daan, heb je ook nog andere soorten namen waar je uit kunt kiezen. Van romantische namen zoals Amari (wat in het Afrikaans ‘voor altijd’ betekent) en Ruby, tot babynamen met een stoer tintje of juist namen die vroeger populair waren. Wat vind je bijvoorbeeld van Laurens en Eleonora?

Bijzondere namen

Tegenwoordig moet je er wel wat voor overhebben om een bijzondere en originele naam te vinden. Het kan dus zeker geen kwaad om eens in een andere taal te kijken of daar iets staat wat bij jullie past. Met het volgende lijstje weet je zeker dat je origineel blijft. Deze namen zijn namelijk ontzettend populair in Portugal, maar nog niet in Nederland. Doe er dus je voordeel mee en geef je kindje een Portugese naam. Boa sorte (succes)!

Bijzondere meisjesnamen: 

 1. Eloá
 2. Isadora
 3. Livia
 4. Luana
 5. Malena
 6. Alessandra
 7. Neves
 8. Dores
 9. Leonor
 10. Rosalina

Bijzondere jongensnamen: 

 1. Caio
 2. Luan
 3. Matheus
 4. Rui
 5. Jaco
 6. Emilio
 7. Tiago
 8. Jorge
 9. Lago
 10. Henrique

Lees ook: Voor de echte soap-liefhebbers: 58 babynamen geïnspireerd op GTST

Bron: HerFamily, Babynamen.nl | Beeld: Unsplash, Gustavo Cultivo