Binnenkort de weg op: prinses Amalia heeft haar rijbewijs gehaald

amalia-rijbewijs

Ze kan de wegen in Amsterdam onveilig maken

Kroonprinses Amalia is de laatste tijd vaak in het nieuws, omdat ze binnenkort gaat studeren. Ze is ingeloot voor de studie die ze wilde doen, heeft al een mooi onderkomen geregeld in Amsterdam en kan daar nu nog iets aan toevoegen: een rijbewijs.

Nu ook zelf rijden

Annemarie de Kunder, royaltywatcher bij RTL Boulevard, ontdekte dat Amalia sinds kort haar rijbewijs heeft en de straten van Amsterdam onveilig zal maken. Of ze ook al een eigen auto heeft, is nog niet bekendgemaakt. Ze wordt tot nu toe overal naartoe gebracht door haar beveiliging, maar misschien zal dat binnenkort wel veranderen.

Pand voor haar studententijd

Als prinses Amalia in september gaat studeren, heeft ze al een goed onderkomen. De prinses gaat namelijk in een grachtenpand wonen, aan de Singel in Amsterdam. Hoewel het erop leek dat Amalia bij haar nichtje, Eloise van Oranje, aan de Keizersgracht in zou trekken, heeft de prinses het toch op een andere plek gezocht. Het grachtenpand zit namelijk in de buurt van de Oude Spiegelstraat en de Wijde Heisteeg, wat op loopafstand is van de kamer van Eloise. Ideaal voor als de prinses de stad beter wil leren kennen of een wijntje wil drinken met de gravinfluencer.

Eigen parkeerplaats

Het desbetreffende pand is overigens niet via prins Bernhard (de neef van koning Willem-Alexander), verkregen, zo vertelt weekblad Weekend. Prins Bernhard heeft veel panden in Amsterdam, maar dit pand is eigendom van de buren van het koningspaar in Griekenland: de familie Dreesmann, van de welbekende V&D. Wellicht een goede keuze, want het levert Amalia zelfs een eigen parkeerplaats op! Dat is nu natuurlijk enorm handig voor het geval die auto er toch komt. Wij zijn benieuwd!

Lees ook: Evert Santegoeds blundert met foto ‘Amalia’: ‘Buitengewoon pijnlijk’

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress