BioNTech bezig met coronavaccin voor kinderen vanaf 5 jaar

Ook is er een onderzoek bezig voor kinderen vanaf zes maanden oud

Op dit moment wordt iedereen in Nederland vanaf twaalf jaar geprikt. Als het aan BioNTech ligt, wordt deze leeftijd verlaagd tot vijf jaar. Het Duitse merk zegt namelijk bezig te zijn met een coronavaccin dat geschikt is voor jonge kinderen. Lees gauw verder!

Vijf tot elf jaar

BioNtech wil het coronavirus, dat samen met Pfizer op de markt wordt gebracht, laten goedkeuren door toezichthouders. Volgens hen is het vaccin namelijk geschikt voor kinderen in de leeftijdsgroep vijf tot elf jaar. Binnen enkele weken zal het biotechnologiebedrijf de resultaten van een onderzoek naar het gebruik van het vaccin binnen die leeftijdsgroep presenteren, zo meldt oprichter Özlem Türeci tegen Der Spiegel.

Vanaf zes maanden

“We bereiden de productie al voor”, legt Türeci uit. Kinderen krijgen namelijk hetzelfde vaccin, maar dan in een kleinere doses. Naast de leeftijdsgroep vijf tot elf, is er ook een onderzoek bezig voor kinderen vanaf zes maanden oud. Deze onderzoeksresultaten worden tegen het einde van het jaar verwacht.

Eerste coronavaccin

Vorig jaar was het mRNA-vaccin van Pfizer/BioNTech het eerste coronavaccin dat werd goedgekeurd voor gebruik in de Europese Unie. Wereldwijd wordt dit vaccin gebruikt, zo ook in Nederland. Op dit moment vaccineert Nederland kinderen vanaf twaalf jaar met dit coronavaccin.

Lees ook: Moet je je laten testen als je coronaklachten hebt maar al gevaccineerd bent?

Bron: Telegraaf | Beeld: Pexels