Bioscoop Pathé: ‘Zwarte Piet is niet meer bij ons te zien’

Zowel in de bioscopen als bij Pathé thuis zullen voortaan geen films met Zwarte Pieten meer worden gedraaid

Eerder was al in het nieuws dat Facebook, Instagram en Bol.com afbeeldingen van Zwarte Piet zullen weren. Nu sluit ook bioscoopketen Pathé zich hierbij aan. Sinterklaasfilms met Zwarte Pieten worden vanaf nu niet meer gedraaid en zullen niet meer beschikbaar zijn in de thuisbioscoop. ‘Iedereen is bij ons welkom en moet zich ook welkom voelen!’

Tegen discriminatie

Pathé kondigt op Instagram aan dat sommige films voortaan niet meer bekeken kunnen worden in de bios of op Pathé Thuis. “Wij vinden dat niemand zich gediscrimineerd moet voelen bij de films die wij vertonen. Daarom draaien we geen films meer met Zwarte Pieten. Alleen films met bijvoorbeeld roetveegpieten zijn nog bij Pathé te zien. Iedereen is bij ons welkom en moet zich ook welkom voelen!” laat de bioscoopketen weten.  ?

‘Deel je mening met respect’

Ook laat Pathé weten dat ze niet te spreken zijn over de discriminerende opmerkingen op hun social media. De bioscoop roept mensen op om hun mening op een respectvolle manier te delen. “Naar aanleiding van een aantal racistische opmerkingen onder een trailer van zaterdag: wij tolereren geen racisme. Je mag op social media je mening delen, maar doe je dat op onze pagina’s, dan verwachten we dat je dit met respect doet.”

Nieuwe Sinterklaasfilm

Wel vertoont Pathé binnenkort De Grote Sinterklaasfilm. Hierin komen de Sint en de Pieten in grote problemen wanneer het kasteel van Sinterklaas op instorten staat en ze met z’n allen op de camping moeten verblijven. Aangezien Sint wordt bijgestaan door Roetveegpieten, voldoet de film aan het nieuwe beleid van Pathé.

Lees ook: Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar op geheime locatie

Bron: Instagram Pathé, Biosagenda | Beeld: Videostill???????