Bizar: instructeur leert leerling dat te hard rijden niks oplevert en krijgt €574 boete

instructeur

De twee scheurden samen over de A2

Een rijinstructeur heeft dinsdag honderden euro’s boete gekregen omdat de leerling die hij op dat moment les aan het geven was flink te hard reed. De twee scheurden niet alleen samen over de A2 tussen Boxtel en Den Bosch, maar de lesauto slingerde ook onnodig op de linkerrijstrook. 

Bijzondere manoeuvre

Vaak rijden lesauto’s ons net een tikkeltje te langzaam, of slaat de motor zelfs af wanneer we ze willen passeren. Daar was afgelopen dinsdag in de provincie Brabant geen sprake van. De politie keek daar raar op toen een lesauto zelfs hen te snel af was. Een rijinstructeur en zijn zeventienjarige leerling zorgden voor een opmerkelijke situatie op de snelweg.

De cursist haalde met 154 kilometer per uur een politieauto in op de A2 tussen Boxtel en Den Bosch. Het leverde zijn rijinstructeur twee boetes van in totaal 574 euro op, meldt Omroep Brabant. De agenten werden hier op de snelweg, waar op dat moment een snelheidslimiet van 130 kilometer per uur gold, voorbijgesneld door de lesauto. “De auto slingerde en bleef lange tijd onnodig links rijden”, zegt de politie tegen Omroep Brabant. Agenten haalden het duo bij Den Bosch van de snelweg.

Lesje leren

Toen de agenten de twee staande hielden voor hun rijgedrag, kwam de instructeur met een opmerkelijk excuus. De leermeester wilde zijn leerling naar eigen zeggen leren dat te hard rijden nauwelijks tijdswinst oplevert. Maar daar trapten de agenten niet in. Het lesje leverde de rijinstructeur twee boetes op: een voor te hard rijden (334 euro) en een voor onnodig links rijden (240 euro). Het bedrag kwam uiteindelijk neer op totaal zo’n 574 euro. Waarschijnlijk heeft de leerling zijn lesje wel geleerd. En zijn instructeur trouwens ook!

Lees ook: Je kunt binnenkort reclamevrij gebruik maken van Facebook en Instagram

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels