Bizar: man bewaart overleden vader in vrieskist omdat hij hem niet wil missen

aangeklaagd

‘Ik wilde hem niet kwijt’

De politie heeft afgelopen weekend een dode man in een vrieskist gevonden. Een man wordt verdacht van het verbergen van het lichaam, dat vermoedelijk van zijn vader is. Hij zou hem naar eigen zeggen niet willen missen en ‘bewaarde’ hem daarom anderhalf jaar in de koeling.

Bizarre vondst

In een huis in Landgraaf heeft de politie afgelopen weekend een dode man gevonden in een vrieskist. Het gaat om een van de bewoners van het pand. De andere bewoner, die vermoedelijk zijn zoon is, is door de politie gehoord. Hij wordt verdacht van het verbergen van het lichaam, maar is niet aangehouden.

De verdachte zegt tegen 1Limburg dat zijn vader anderhalf jaar geleden op 101-jarige leeftijd overleed. “Ik wilde hem niet kwijt. Anders zou ik hem missen”, biecht hij op. Hij zou zijn vader in de vriezer hebben gelegd zodat hij ‘nog met hem kon praten’. De politie wil nog niet bevestigen of het echt om de vader van de verdachte gaat.

Huisarts deed melding

Volgens dagblad De Limburger kwam de zaak boven water dankzij de huisarts van de overleden man. Die zou de politie hebben gewaarschuwd na zorgen om de gezondheid van de man. De politie bevestigd op basis van een melding naar het huis te zijn gegaan, maar laat niet los wie de melding deed.

Lees ook: Mattie Valk en vriendin na relatie van vier jaar uit elkaar

Bron: NOS | Beeld: Pexels