Bizar: man probeert vliegtuigdeur te openen tijdens vlucht

vliegtuig

De vergrendelingshendel was al voor een kwart bewogen

Het is vast weleens door je hoofd gespookt tijdens een vlucht: de rare gedachte dat er een vliegtuigdeur open zou kunnen gaan. Voor passagiers van een binnenlandse vlucht in Amerika kwam dit akelig dichtbij, toen een medepassagier dit met opzet voor elkaar probeerde te krijgen. 

Bizar voorval

Het incident gebeurde zo’n drie kwartier voor de landing op een vlucht van Los Angeles naar Boston. Toen ging er in de cockpit een alarm af dat een nooddeur van het vliegtuig werd ontgrendeld. Bij de deur zag de bemanning dat de vergrendelingshendel voor een kwart was bewogen. Ook stond de hendel voor de evacuatieglijbaan in de ontgrendelde positie. Dit zou het werk zijn van een 33-jarige Amerikaan. Na het incident wilde hij volgens de aanklagers ook een bemanningslid met een gebroken metalen lepel steken. De man verklaarde later dat hij de lepel op de wc had gebroken om die als wapen te gebruiken. De nooddeur wilde hij openen omdat hij uit het vliegtuig wilde springen. Volgens hem was het cabinepersoneel van plan om hem te vermoorden.

Groot risico

Een bemanningslid zag de man bij de deur en vermoedde dat hij ermee had gerommeld. De piloot werd vervolgens verteld dat de man een risico vormde en dat de landing zo snel mogelijk moest worden ingezet. De man zou niet veel later uit zijn stoel zijn gekomen en maakte met de kapotte lepel steekbewegingen richting het cabinepersoneel. Hij zou bij een bemanningslid meerdere keren hebben geprobeerd in de nek te steken.  Hij werd met hulp van passagiers overmeesterd en niemand raakte uiteindelijk gewond, meldt vliegmaatschappij United Airlines.

Lees ook: Oei: déze trouwdatum kun je beter vermijden in 2023

Bron: NOS | Beeld: Unsplash