Bizar: ‘Man verstopt speakers met babygehuil in vuilcontainers’

Een 48-jarige man uit Zoetermeer zou de speakers in verschillende vuilcontainers hebben gegooid

Het is hartverscheurend, maar toch horen we af en toe dat er een baby in een vuilcontainer wordt gevonden. In de omgeving Rotterdam besloot iemand meerdere voorbijgangers de stuipen op het lijf te jagen, door speakers met babygehuil in vuilcontainers te dumpen. 

Speaker met babygehuil

Afgelopen weekend werd de hulpdienst in Zoetermeer meerdere keren opgeroepen om een baby te redden uit een vuilcontainer. Voorbijgangers hadden babygehuil uit de vuilcontainer horen komen, maar achteraf bleek dit om een speaker, gewikkeld in een plastic tas, te gaan. De speaker kon op afstand worden bediend en speelde het geluid van een huilende baby af.

Verschillende vuilcontainers

In totaal werden er in het afgelopen weekend in de omgeving Zoetermeer en Rotterdam in drie verschillende vuilcontainers soortgelijke speakers gevonden. De politie nam de speakers in beslag en startte een onderzoek. Daarbij is een 48-jarige man uit Zoetermeer gelinkt aan het onderzoek. Hij is op dit moment aangehouden en wordt verdacht van deze bizarre zaak. Waarom de man de speakers in de vuilcontainers heeft gegooid? Dat is helaas niet duidelijk.

Belangrijke oproep

Dat het doorzoeken van de containers bizar veel tijd in beslag heeft genomen, en uiteindelijk dus om een ‘grap’ bleek te gaan, is iets wat de politie behoorlijk kwalijk vindt. “Het doorzoeken van de containers heeft onnodig veel kostbare tijd gekost en dat is niet zonder risico’s. Onze hulpdiensten hebben een levensreddende taak en komen in actie als een ander in nood is of in situaties waarbij echt iemand in een container terecht is gekomen”, stelt de politie in een statement. “Ga daarom zorgvuldig om met de kostbare tijd van hulpverleners en laat hen geen onnodige risico’s nemen. Hulpverleners kunnen niet overal tegelijk zijn.”

Lees ook: Simon Kleinsma laat naam overleden man weg in theatervoorstelling over verlies

Bron: Metronieuws, Politie | Beeld: iStock