Bizar: moeder laat kinderen van 3 en 12 jaar oud wekenlang alleen thuis

alleen thuis

‘Ik denk dat de 12-jarige erg vindingrijk is geweest’, aldus een woordvoerder

In de Amerikaanse staat Texas heeft een 31-jarige moeder bijna twee maanden lang haar kinderen alleen achtergelaten. Tot op heden is de politie nog steeds op zoek naar de moeder, maar er is geen enkel spoor van haar te bekennen.

Alleen

De moeder heeft haar kinderen vorig jaar september alleen achtergelaten in haar huis. Weken later werd de dame in kwestie ineens gespot zonder kinderen in de staat Alabama, waar ze tevens voor het laatst is gezien. Beide kinderen hebben een andere vader. De vader van het 12-jarige meisje woont in Californiƫ en kreeg op een gegeven moment het gevoel dat er iets niet helemaal klopte. Hij ging uiteindelijk samen met agenten naar het huis waar de kinderen woonden. Eenmaal aangekomen bleek dat de twee kinderen al maandenlang alleen thuis waren.

In goede gezondheid

De kinderen hadden nauwelijks eten in huis, zo meldde de politie aan Amerikaanse media. Ook waren de kinderen niet ingeschreven op een school. “Een kind van 12 kan niet voor langere tijd voor een 3-jarige zorgen. Dat is gevaarlijk, zeker anderhalve maand lang”, liet een woordvoerder van de politie weten. Gelukkig zijn de twee wel in goede gezondheid gevonden. “Ik denk dat de 12-jarige erg vindingrijk is geweest”, aldus de woordvoerder van de politie.

Het meisje heeft aan niemand laten weten dat de twee al wekenlang alleen thuis waren. Ze was bang dat haar vader haar dan weg zou halen uit het huis en dat haar broertje alleen achter zou blijven.

Spoorloos

Inmiddels zijn de twee in goede handen. Ze wonen nu bij hun oma, waar tevens nog een andere dochter (14) van de moeder woont. De 14-jarige dochter was een maand voordat haar moeder haar broertje en zusje in de steek liet al van huis weggelopen.

Tot op heden is er geen enkel spoor van de moeder te bekennen, en is de politie nog steeds op zoek naar de dame in kwestie. Ze wordt ervan verdacht dat ze haar kinderen in de steek heeft gelaten zonder de intentie om ooit nog terug te keren.

Lees ook: Gasverbruik in Nederland op laagste niveau in 50 jaar

Bron: Metro Nieuws | Beeld: iStock