Boeren draaien massaal vlaggen om na overwinning BBB

vlaggen

‘Ik werd er zelfs emotioneel van’, geeft een boer toe

Evelyn de Jong van Kaasboerderij Jongenhoeve laat weten aan RTL Nieuws dat de boeren – na de monsterzege van de BBB – massaal de Nederlandse vlaggen weer omdraaien. “We voelen al dat veel mensen achter ons stonden, maar deze uitslag is het bewijs.” 

Nederlandse vlag

De Jong is dolblij met de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen. “We hebben een kaaswinkel aan huis. De meesten die hier langskomen, zijn dus geen boer. Zij gaven altijd al aan vóór de boeren te zijn. Daarom hadden we wel het idee dat het land achter ons stond, maar deze uitslag bewijst dat”, aldus De Jong.

En door deze grote overwinning besloot Evelyn de Nederlandse vlag, die maanden op de kop hing, weer om te draaien. “Gisteravond zagen we de uitslag en toen zeiden we gelijk: die vlag moet weer goed hangen. Dat hebben we daarom vanochtend gelijk gedaan. We zijn ontzettend blij dat zo veel mensen in Nederland achter ons staan, en met de vlag op deze manier laten we dat aan hen zien.”

Dromen

Ook boer Walter Luttikhuis draaide de vlag weer om na de overwinning van de Boer Burger Beweging. Luttikhuis heeft een melkveebedrijf in Tubbergen, waar de BBB er maar liefst met 58,8% van de stemmen vandoor ging. “Daar werd ik zelfs emotioneel van”, gaf hij toe aan RTL Nieuws.

De reden daarvoor is omdat zijn 19-jarige zoon ervan droomt om een boer te worden. “Ik heb het hem de laatste jaren altijd afgeraden. We werden als boeren weggezet als milieuvervuilers, criminelen, voor ons zou er geen toekomst meer zijn in Nederland. Als ouder maak je je dan zorgen om je kind. Nu de BBB zo enorm heeft gewonnen, ben ik weer optimistisch. Mijn zoon kan weer vooruitkijken, zijn droom weer achterna.”

Het lijkt er op dit moment op dat BBB 16 zetels krijgt in de Eerste Kamer.

Lees ook: BBB boekt monsterzege, coalitie grote verliezers

Bron: RTL Nieuws | Beeld: iStock

Array