Boete en stadionverbod voor 13-jarige selfiemaker met Memphis Depay

13-jarige-selfiemaker

De jongen mag vijf jaar lang niet in een voetbalstadion komen

Voor een selfie met je idool doe je alles, zo dacht ook de 13-jarige Amin Aktaou. Toch zal hij voortaan beter nadenken voor hij weer zoiets doet. De KNVB heeft namelijk alle veldbetreders tijdens de wedstrijd van het Nederlandse Elftal tegen Montenegro een stadionverbod opgelegd. Ook krijgen ze een flinke boete.

Stadionverbod

Amin slaagde er in de slotfase van het duel in om het veld op te rennen. De Amsterdamse jongen was meteen een voorbeeld, want na de selfie renden er in totaal zestien fans het veld op. Vandaag kregen zijn ouders van de KNVB te horen dat hij, net als de andere veldbetreders, in principe vijf jaar lang niet in een voetbalstadion mag komen. Voor de mensen waarvan het de eerste overtreding is, zijn ze iets milder. In dat geval kan het stadionverbod worden verlaagd naar 15 maanden (en 45 maanden voorwaardelijk) en krijgen ze een alternatieve straf.

Boete

Naast het stadionverbod, krijgen ze ook een boete opgelegd. Deze bedraagt normaal gesproken 450 euro. Doordat Amin 13 jaar is, heeft de KNVB zijn leeftijd meegenomen. In zijn geval bedraagt de boete 100 euro.

‘Je moet het niet toestaan’

Dat de jonge selfiemaker een boete krijgt, is een opluchting bij Theo Pouw, de voorzitter van Supportersclub Oranje. Tegen RTL Nieuws vertelt hij dat een Halt-straf ook goed was geweest, maar de KNVB Amin niet naar Halt mag sturen. Daarom is hij tevreden over het stadionverbod. “Het lijkt hartstikke leuk wat hij heeft gedaan. En iedereen vindt het vertederend. Maar je moet het niet toestaan. Andere kinderen dachten daardoor ook dat het mocht.”

Lees ook: Begrafenisondernemer ontslagen na selfie met overleden Maradona

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pro Shots / Niels Boersema