Eén waarschuwing, dan boete: handhavers gaan sneller optreden tegen overtreders coronamaatregelen

De 25 veiligheidsregio’s vinden allen dat er strenger opgetreden moet worden

Wie zich niet aan de coronamaartregelen houdt, zal dat binnenkort mogelijk voelen in de portemonnee. De komende tijd gaan politie en boa’s sneller en strenger optreden tegen overtreders van de coronamaatregelen.

Boetes

Niet alleen bezoekers van illegale (huis)feesten worden streng beboet, ook horecagelegenheden die structureel de fout in gaan en mensen die na 20:00 nog alcohol drinken worden op de bon geslingerd. Evenals degenen die met meer dan drie mensen samenkomen.

Namen noteren

Overtreed jij de huidige maatregelen? Dan krijg je een waarschuwing en je naam wordt genoteerd. Ga je daarna weer de fout in? Dan zijn boa’s en politieagenten niet zo coulant en kun je een fikse boete verwachten. Dit vertelde Hubert Bruls, de voorzitter van het Veiligheidsberaad, gisteren. Minister Ferd Grapperhaus van Veiligheid en Justitie en de 25 veiligheidsregio’s zijn het hiermee eens.

Meer boetes

“Wil je niet luisteren? Dan een boete”, stelde Bruls. “Wij zetten een stap naar voren. Handhavers gaan voortaan sneller op groepjes af. Hierin komt een landelijke lijn.” Zal het aantal boetes daarmee flink stijgen? Dat ligt eraan, stellen de ministers. “Als mensen zich netjes aan de coronaregels houden, gaat het goed.”

Lees ook: ‘Coronavirus kan bijna maand besmettelijk blijven op telefoonscherm’

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Handhaving – (Day 3 of Holiday 2011), door Matthew Kenwrick onder de licentie CC BY-ND 2.0