Bondscoach Walid Regragui reageert trots op Marokkaans WK-avontuur

Walid Regragui

‘We hadden voor dit duel al een geweldige prestatie neergezet’

Walid Regragui heeft na de uitschakeling van zijn Marokkaanse elftal alleen maar lovende woorden voor zijn team. Zo laat hij weten dat de ‘Leeuwen van de Atlas’ zichzelf in Qatar hebben overtroffen. Daarnaast zijn de buitenlandse media vol lof over de Marokkaanse ploeg.

Trots

“We hadden voor dit duel al een geweldige prestatie neergezet”, liet Regragui weten na het verlies tegen Frankrijk. “Op televisie en sociale media zagen we hoe mensen meeleefden. Iedereen in ons land is trots.” Maar niet alleen hun eigen landgenoten zijn trots, ook buitenlandse media praten vol lof over de Marokkaanse ploeg.

Voetbalverslaggever Phil McNulty bij de BBC schrijft: “Marokko voerde de druk op Frankrijk maximaal op. Uiteindelijk moest “de inspanning en geestdrift” van de Marokkanen het echter afleggen tegen het “klinische spel” van de Fransen.” The Guardian laat weten dat Marokko ‘uitzonderlijk goed’ was en dat Frankrijk ‘beefde en kromp onder druk van een geconcentreerd Marokkaans weerfront’.

Kansen

Natuurlijk blijft het een grote domper voor Marokko en vindt Regragui het erg jammer dat ze eruit liggen. “We vinden het jammer voor de Marokkaanse bevolking dat we onze droom niet levend konden houden, maar de tevredenheid heerst.” En of ze trots mogen zijn op zichzelf. Tot de halve finale had het Marokkaanse elftal dit WK nog maar één doelpunt geïncasseerd.

Over de wedstrijd tegen Frankrijk heeft Regragui nog het volgende te zeggen: “We begonnen slecht aan de wedstrijd en dat heeft het verschil gemaakt”, liet hij weten. “We creëerden daarna genoeg kansen om te scoren, maar waren in de afronding niet klinisch genoeg. We hebben er alles aan gedaan en hadden ook het gevoel dat we verder konden komen, maar de felicitaties gaan naar Frankrijk.”

Lees ook: Rellen na WK-wedstrijd Marokko leidt tot meerdere arrestaties

Bron: NU.nl | Beeld: iStock