Bordspel Monopoly ondergaat ingrijpende veranderingen

Monopoly verandering

‘De wereld is enorm veranderd sinds 85 jaar geleden’

Hasbro, het bedrijf achter het bordspel Monopoly, heeft enkele veranderingen aan het spel aangekondigd. Het gaat hierbij voornamelijk om de kaarten van het zogeheten ‘Algemeen Fonds’. Volgens het bedrijf zelf hadden deze kaarten al “een tijd geleden” moeten worden veranderen. Extra leuk: spelers mogen meebepalen.

Veranderingen in Monopoly-wereld

Spellenfabrikant Hasbro heeft in een persbericht aangekondigd dat het bordspel Monopoly er binnenkort een stukje anders uit gaat zien. Een van de meest ingrijpende veranderingen zijn de ‘Algemeen Fonds’-kaarten. Deze pak je af en toe als je toevallig op het juiste vakje landt en kunnen zowel positief als bijzonder nadelig voor je uitpakken. Hasbro zegt: “Het valt niet te ontkennen dat deze thema’s niet altijd meer van deze tijd zijn”. Dingen die in de Algemeen Fonds-kaarten zitten zijn bijvoorbeeld “het winnen van een schoonheidswedstrijd” of “het afsluiten van een levensverzekering”.

Stemmen op nieuwe kaarten

Via de website van Hasbro kan er nu gestemd worden op de nieuwe kaarten voor het Algemeen Fonds. Er zitten nu thema’s in verwerkt als afvalscheiding, social media, dierenadoptie, lokale ondernemingen en goede doelen. “De wereld is enorm veranderd sinds Monopoly meer dan 85 jaar geleden een begrip werd”, schrijft Hasbro.

Beschikbaar in de herfst

De nieuwe versie van het bordspel moet al komende herfst in de winkels liggen. Van de 32 ideeën die op de website beschikbaar zijn, komen uiteindelijk zestien in het spel terecht. Binnenkort win je dus misschien geen schoonheidswedstrijden meer, maar zamel je in plaats daarvan geld in door bloed te doneren of geld in te zamelen voor het plaatselijke ziekenhuis. En dat is toch ook wat waard!

Lees ook: Bordspel schoonmaken? Zo pak je dat het beste aan 

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels, Suzy Hazelwood